V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.03.2013. - Otvorena poslanička kancelarija u Opštini Kozarska Dubica
U zgradi opštine Kozarska Dubica predsjednik Narodne Skupštine Igor Radojičić i narodni poslanik Darko Banjac otvorili su danas poslaničku kancelariju čime će na ovaj način građanima biti otvorena veća mogućnost da iznesu svoja mišljenja o određenim pitanjima, problemima i inicijativama.
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je ovom prilikom da republička i lokalna vlast moraju sarađivati, te da se problemi građana moraju rješavati zajednički. On je podsjetio da su, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, lokalne zajednice obavezne da obezbijede prostor za rad narodnog poslanika iz konkretne opštine.
"Poslanička kancelarija treba da posluži za komunikaciju sa građanima i uvijek je dobro direktno iz izbornog tijela, odnosno od građana, dobiti informaciju o tome šta je dobro i šta nije dobro u nekom propisu, ali, na kraju, važni su i pojedinačni problem sa birokratijom i administracijom na bilo kom nivou", istakao je Radojičić.
Prema njegovim riječima političke partije se mijenjaju, a problem je zajednički. „Lokalna zajednica mora da funkcioniše i republička i lokalna vlast moraju da nađu rješenje za svako pitanje koje je važno za građane", rekao je Radojičić.
On je dodao da je kratko razgovarao sa načelnikom Kozarske Dubice Milom Zlojutrom i predsjednikom Skupštine opštine Nebojšom Milovčevićem o problemima u ovoj lokalnoj zajednici i najavio prioritetno realizovanje projekta izgradnje vodovoda.
Radojičić je naglasio da je republička vlast veoma zainteresovana za funkcionisanje preduzeća u Kozarskoj Dubici.
Narodni poslanik iz Kozarske Dubice Darko Banjac izjavio je da će otvorena kancelarija služiti svim narodnim poslanicima izborne jedinice jedan.
On je naglasio da je to važan preduslov za rad narodnih poslanika koji su izabrani na neposrednim izborima voljom građana.
"Bitna je ta spona između lokalne i republičke vlasti. Upravo ta kancelarija treba da predstavlja vezu lokalne samouprave i republičke vlasti. Ne vjerujem da ćemo moći da riješimo sve probleme, ali ću dati sve od sebe kao narodni poslanik da pokušamo riješiti što veći broj problema građana i privrede opštine Kozarska Dubica, jer imamo jedan jedini cilj, a to je bolji život u ovoj opštini", rekao je Banjac.
Nakon razgovora sa predsjednikom parlamenta Srpske, načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da od republičke vlasti očekuje da počne rješavanje problema u vezi sa prezaduženošću opštine.
"Ponovo sam dobio obećanja da će se i Vlada Republike Srpske uključiti u rješavanje ovog problema. Treba nam dobra volja za početak, a poslije će sve ići lakše. Mislim da ta dobra volja postoji", rekao je Zlojutro.
Govoreći o otvaranju kancelarije narodnog poslanika u Kozarskoj Dubici, Zlojutro je naglasio da narodni poslanik treba da bude transmisija i problema i ideja iz opštine ka državnoj vlasti.
Predsjednik Narodne Skupštine RS je prilikom ove posjete opštini Kozarska Dubica obišao preduzeća “Mlijekoprodukt” i “Agroflora”

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi