V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.03.2013. - Usvojen budžet za 2013. u iznosu od 10. 117. 850 KM
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas su na četvrtoj redovnoj sjednici usvojili budžet za 2013. godinu u iznosu 10. 117. 850 KM.
Ovaj iznos je manji za 4. 188. 823 KM ili za 29 odsto u odnosu na rebalans budžeta za 2012. godinu koji je iznosio 14. 306. 673 KM. Usvojenim budžetom predviđeni su izvorni prihodi od 9.057.100 KM, koji su za 6,7 odsto manji od planiranih izvornih prihoda za prošlu godinu.
Mile Zlojutro načelnik opštine je rekao da je ovogodišnji budžet sanacioni, te da građani moraju biti upoznati zatečenim stanjem u budžetu i ukazao na poteškoće u funkcionisanju opštine obzirom na takvo stanje.
„Što se tiče ovogodišnjeg budžeta odgovorno tvrdim da on ima više razvojnih i socijalnih komponenti nego izvršenje budžeta prošle godine. Kad kažem razvojne komponente, ne mislim na veliki novac, ali pozicije subvencija u prošlom periodu u izvršenju nisu postojale, a sad postoje i biće i izvršene. Što se tiče dugova iz prethodnog perioda ovaj budžet će svakako imati rebalans ali samo u tome dijelu i kada se iznađe model najmanje štetan za opštinu“, rekao je Zlojutro i dodao da kada je riječ o budžetu rukovodstvo opštine vodim razgovore, prvenstveno sa Ministarstvom finansija Republike Srpske, gdje nailazi na puno razumijevanje za situaciju u kojoj se opština Kozarska Dubica nalazi.
On je objasnio, kada je riječ o infrastrukturi i drugim projektima da će postojati mnimalan prostor za izgradnju, odnosno realizaciju, kako se ne bi ugrozilo funkcionisanje opštine, obzirom na opterećenost zatečenim dugovanjima koja samo za kratkoročne obaveze iznose 6. 700. 000 KM. Načelnik Zlojutro je istakao da je za dovođenje opštine u ravnotežu, po pitanju otplate dugovanja i pristupanja radovima na infrastrukturi i novim projektima, trebaju najmanje dva mandata.
Prema njegovim riječima u 2013. godini opština mora da vrati 549. 000 KM kamata i 900. 000 KM glavnice kredita, odnosno za otplatu kreditnog zaduženja od 21 milion KM na godišnjem nivou potrebno je oko 1,5 miliona KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi