V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.03.2013. - Finasijska podrška za 6 projekata
U opštini Kozarska Dubica u okviru projekta Jačanje lokalne demokratije III – LOD III odobreno je 6 projekata za finansiranje od ukupno 33 prijavljena.
“Finansijsku podršku za realizaciju projekata, koja će trajati od 6 do 12 mjeseci, od ukupno 6 dobila su 3 projekta udruženja iz Kozarske Dubice i to projekti Udruženja građana “Rastimo zajedno” “Jednake mogućnosti za sve”, “Puteva Mira” “Dostojanstveni život u starosti” i projekat Odreda izvišača “Moštanica “Budi i ti čuvar prirode”. Finansijsku podršku, takođe, su dobili projekti Udruženja građana “Don” iz Prijedora, “Viktorija” iz Banjaluke, i Humanitarno udruženje žena iz Banjaluke”, saopšteno je u Administrativnoj službi opštine i dodato da će svi projekata biti realizovani na području opštine Kozarska Dubica.
„Podršku su dobili prijedlozi projekata Organizacija civilnog društva, odnosno Nevladinih organizacija koji su u skladu sa razvojnim ciljevima opštine Kozarska Dubica, a prioritetne oblasti su bili podrška aktivizmu mladih kroz afirmaciju omladinskog rada u oblasti zaštite životne sredine, borba protiv bolesti zavisnosti, unaprijeđenje i poboljšanje kvaliteta života i zdravlja ugroženih kategorija stanovništva opštine uključujući lica sa posebnim potrebama i manjinske grupe, razvoj kulturnog turizma putem promocije i integrisanja kulturnog i prirodnog naslijeđa uključujući ruralna područja opštine, te jačanje ponude neformalnog obrazovanja sa ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada te podsticanja zapošljavanja žena“, pojašnjeno je u Administrativnoj službi opštine i dodato da se izabrani projekti trebaju sprovesti u periodu od april 2013. godine do april 2014. godine. Rang lista projektnih prijedloga dostupna je na Oglasnoj tabli na sajtu opštine Kozarska Dubica i u Šalter sali. Projekat finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi