V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.04.2013. - Počela prva faza izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac"
U opštini Kozarska Dubica danas je ozvaničen početak prve faze radova na izgradnji vodovodnog sistema "Komlenac", čija je vrijednost četiri miliona KM.
Zapisnik o uvođenju u posao izgradnje vovododnog sistema "Komlenac" potpisali su načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i predstavnik izvođača radova češkog Konzorcija "OHL ŽS“ Mile Bajalica.
"Ispunjene su sve formalne pretpostavke za početak izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", a očekujemo da radovi počnu čim to vrijeme dozvoli", izjavio je Zlojutro i dodao da je rok za izvršenje radova 15 mjeseci.
On je naglasio da realizacija tog projekta za Kozarsku Dubicu znači rješenje višedecenijskog problema sa vodosnabdijevanjem grada i prigradskih područja.
Zlojutro je dodao da se projekat finansira iz sredstava Evropske investicione banke, na način da se polovina sredstava obezbjeđuje klasičnim kreditiranjem, a drugu polovinu čine donatorska sredstva.
Predstavnik izvođača radova češkog Konzorcija "OHL ŽS“, koji će radove izvršiti u saradnji sa preduzećem "Niskogradnja" Laktaši, Mile Bajalica objasnio je da prva faza radova na izgradnji vodovodnog sistema "Komlenac" podrazumijeva uređenje izvorišta, sanaciju dva bunara i izgradnju primarne distributivne infrastrukture.
Izvorište u Komlencu danas je posjetila i pomoćnik ministra finansija Srpske i šef tima za upravljanje projektom "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" Radmila Mihić.
Ona je izjavila da je Kozarska Dubica jedna od 23 opštine u Srpskoj koliko ih participira u projektu "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" i druga po redu opština u kojoj su započeli radovi na izgradnji vodovodnog sistema.
Ona je izrazila očekivanje da će projektom biti riješen strateški problem stanovništva Kozarske Dubice koji se odnosi na vodosnabdijevanje.
"Projekat se sa 50 odsto finansira kreditnim sredstvima Evropske investicione banke, a za 50 odsto sredstava obezbjeđen grant Evropske komisije iz IPA programa za 2010. godinu, što kompletnu investiciju čini zaista prihvatljivom i nadamo se održivom", precizirala je Mihićeva.
Projekat izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" u Kozarskoj Dubici će se realizovati u tri faze, a njegova ukupna vrijednost iznosi 11 miliona KM.
Njegovom izgradnjom, prema procjenama iz projektne dokumentacije, obezbjediće se adekvatno vodosnabdijevanje 17.500 stanovnika gradskog i prigradskog područja Kozarske Dubice, a u završnoj fazi, koja će obuhvatiti izgradnju dodatne infrastrukture, biće omogućeno snabdijevanje vodom za piće za oko 7.100 stanovnika u ruralnim naseljima u jugozapadnom dijelu opštine.Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi