V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.04.2013. - „Falsifikator“ premijerno prikazan u Kozarskoj Dubici
Film Gorana Markovića „Falsifikator“ u subotu naveče premijerno je prikazan u Kozarskoj Dubici.
U ovoj opštini nalazi se i sjedište producentske kuće „Balkan film“ u čijoj realizaciji je rađena ova filmska komedija, koja je, sudeći po gledanosti, naišla na pozitivnu kritiku publike.
Film je, takođe rađen u saradnji producentskih kuća, “Drina Filma” iz Srbije, “Jadran Filma” iz Hrvatske, a koproducenti su Filip Zepter i Radio Televizije Republike Srpske, te je rađen uz podršku predsjednik Republike Srpske.
„Ovaj film može da najavi naše kontinuirano prisustvo u Kozarskoj Dubici. Ovo je treća po redu premijera, a uskoro ćemo predstaviti i film „Top je bio vreo“, tako da je „Balkan film“ postao, definitivno, jedna značajna producentska kuća u regionu“, rekao je Tihomir Stanić na konferenciji za novinare povodom premijernog prikazivanja filma „Falsifikator“ u Kozarskoj Dubici. On je naglasio da ova premijera ima poseban značaj obzirom da je prije dva mjeseca preminuo Bogdan Stanić, takođe, producent filma i njegov brat.
„Večerašnja premijera ima za mene i za nas privatno, one u krvnom srodstvu i one koji su bili u prijateljskim odnosima, poseban značaj. Upriličena je na današnji dan zato što je Bogdan Stanić zajedno sa mnom producent filma i naš najmlađi brat, pre dva meseca preminuo i u nedelju ćemo ovde u zavičaju da položimo urnu sa ostacima. Pošto je on bio jako ponosan na ovaj film, odlučili smo da uz našu porodičnu tužnu obavezu, ipak, priredimo premijeru filma ovde u Kozarskoj Dubici“, rekao je Stanić i dodao da će sve ono što u budućem periodu budu radili u filmskoj industriji biti posvećeno njegovom preminulom bratu.
Govoreći o tome kako je film prihvaćen na svim dosadašnjim projekcijama, Stanić je ocijenio da će „Balkan film“ sigurno i u budućem periodu prirediti još značajnih ostvarenja i dodao da je imao podršku gospođe i gospodina Zepter, kao i to da je lokalna zajdenica od samog početka u skladu sa mogućnostima bila uz „Balkan film“.
Dušan Plavšić koji ima ulogu naratora i jedanog od sinova u „Falsifikatoru“ i Mihajlo Stanić koji tumači ulogu drugog sina ističu da im je bila velika čast glumiti u ovom filmu koji je okupio velike glimce i imena. Branko Janković, koji tumači ulogu poslastičara je naglasio da mu je Kozarska Dubica izuzetno draga, obzirom da je tu počeo glumačku karijeru radeći probe za predstavu „Magareće godine“. Ovom prilikom Dobrica Agatonović, Aleksandar Stojković i Dražen Pavlović, kao i bokser Goran Delić koji tumači ulogu agenta u filmu su istakli da im je bilo zadovoljstvo sarađivati sa odabranom filmskom ekipom, te da su ubijeđeni da će film imati pozitivnu ocjenu publike. „Govorim u lično i ime moga prijatelja Draženka Ninića. Sve pohvale Tihomiru, za, nažalost, preminulog Bogdana i ostatak ekipe. Čast nam je što smo bili dio tima i krajem ove godine Draženko će raditi oproštajni meč, prilikom čega će odati počast Bogdanu Staniću“, rekao je Goran Delić. Na premijernom prikazivanju filma prisustvovao je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, te gosti iz javnog, kulturnog, privrednog i političkog života opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi