V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.04.2013. - Pružiti kvalitetnu podršku novim inicijativama
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je večeras da je cilj rukovodstva ove opštine da pruži kvalitetnu podršku novim inicijativama koje kao krajnji efekat imaju zapošljavanje.
„ Kozarska Dubica otvoren grad sa dobrim geografskim položajem i na pragu Evropske unije. Imamo volje, snage i znanja da nastavi sa razvojem naše lokalne zajednice“, rekao je Zlojutro obraćajući se prisutim na svečanoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica u povodu obilježavanja dana opštine – 27. aprila.
On je naglasio da je Kozarska Dubica jedna od rijetkih opština koja bilježi ekonomski rast u prethodnom periodu.
Svečanu sjednicu otvorio je i vodio predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Nebojša Milovčević, koji je istakao značaj obilježavanja Dana opštine - 27. aprila, u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.
„Na taj dan navršava se 68 godina od kako je Kozarska Dubica postala slobodan grad. Danas u Kozarskoj Dubici počinje druga bitka protiv privredne i finansijske krize“, rekao je Milovčević.
On je naglasio da je rukovodstvo opštine počelo i da će nastaviti odgorvrno raditi svoj posao, te istakao dobru saradnju između izvršne i zakonodavne vlasti u Kozarskoj Dubici.
Milovčević je podsjetio da su čestitke u povodu obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović.
Čestitke su uputili i načelnici drugih opštine u Republici Srpskoj i predstavnici različitih udruženja, a svečanoj sjednici prisustvovali su predstavnici bratskih opština Etropole iz Bugarske, Penteli iz Grčke i Bela Palanka iz Srbije, te susjednih opština Prijedor i Kostajnica.
Svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica završena je kulturno umjetničkim programom koji su pripremili učenici srednje škole „Nikola Tesla“, a nastupio je i hor „Višnjić“ iz ove opštine.
Kao Dan opštine Kozarska Dubica praznuje sutrašnji dan - 27. april, u znak sjećanja na oslobođenje od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.
Sutra će, tim povodom, biti položeni vijenci na spomen-obilježje u parku "Narodnih heroja", a proslava Dana opštine će biti nastavljena u poslijepodnevnim časovima tradicionalnom „Trkom oslobođenja“ na gradskom trgu.
Ove godine opština Kozarska Dubica proslavlja 68 godina od oslobođenja od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu u kojem je tadašnja Bosanska Dubica izgubila gotovo 54 odsto stanovništva.
Opština je pred rat imala 33.129 stanovnika, a većinu stanovništva su činili Srbi. U ratu je Dubica, na čijem se području nalazi Spomen-područje Donja Gradina, izgubila 18.495 stanovnika, a potpuno je ugašeno 513 domaćinstava. Od tog broja, 17.691 lice izgubilo je život kao žrtva ustaškog zločina genocida.
Broj stanovnika koji je Dubica imala pred Drugi svjetski rat nije dostignut ni do današnjih dana.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi