V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.04.2013. - Privrednici iz Burse posjetili opštinu
Istaknuti privrednici iz turskog grada Burse, koji planiraju investirati u privredne pogone u Republici Srpskoj posjetili su danas opštinu Kozarska Dubica prilikom čega su se sastali sa opštinskim zvaničnicima i obišli nekoliko preduzeća na području opštine.
Posjeti opštine prethodila je prezentacija privrednih kapaciteta opština iz RS, koja je održana u Doboju, a među kojima je bila i Kozarska Dubica. Prezentaciju privrednih kapaciteta Kozarske Dubice pripremila je Lokalne agencije za razvoj u saradnji sa opštinskom Administrativnom službom, odnosno Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti.
“Ovo je prvi zvanični sastanaka prilikom čega smo razmijenili iskustva i razgovarali o budućim planovima. Privrednici iz Burse koji su nas posjetili, među kojima je bio i predsjednik Udruženja nezavisni industrijalaca i privrednika u Turskoj (MUSIAD), su zainteresovani isključivo za poljoprivredu, transport i metalnu industriju, a krajnji cilj im je ulazak na tržište EU, što mogu ostvariti preko nas koji smo uskoro na granici s istom”, rekao je Danijel Marjanović direktor Lokalne agencije za razvoj opštine Kozarska Dubica i dodao da su danas obišli preduzeća “Unaplod”, “Mlijekoprodukt”, “Nova Mehanika” i “Eko Bel” u Poslovnoj zoni “Lipova greda”.
On je precizirao da su preduzeća u Kozarskoj Dubici u pratnji načelnika opštine Mile Zlojutra i njegovih saradnika obišli predstavnici kompanije koje se bavi skladištenjem i preradom voća i povrća “Kaledonya”, preduzeća za proizvodnju i prodaju električnih kotlova “Karacalar termosifon” i preduzeća koje se bavi međunarodnim transportom “Fatih trans”.
"Bursa je grad sa oko tri miliona stanovnika i jedan od najrazvijenijih turskih industrijskih područja", podsjetio je Marjanović.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi