V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.05.2013. - NAJAVA: Izvođenje oratorijuma "Golgota jasenovačka" povodom obilježavanja datuma proboja jasenovačkih logoraša
Delegacija opštine Kozarska Dubica prisustvovaće večeras premijernom izvođenju oratorijuma "Golgota jasenovačka" povodom obilježavanja datuma proboja jasenovačkih logoraša.
Ovaj oratorijum predstavlja veličanstven umjetnički izraz počasti stradalima u logoru "Jasenovac" koji opominje da se takvo stradanje više nikad ne ponovi.
Oratorijum "Golgota jasenovačka", koju je komponovao i kojim će dirigovati Aleksandar S. Vujić, nastao je na osnovu poeme Ranka Pavlovića "Damari jasenovački", koja je postala libreto za oratorijum.
Kao izraz snage i jedinstva, oratorijum "Golgota jasenovačka" premijerno će izvesti udruženi umjetnici iz cijele Republike Srpske.
Uz pratnju Banjalučke filharmonije, oratorijum će izvesti mješoviti hor koji čine članovi Mješovitog hora Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" i Ženskog kamernog hora "Banjalučanke" iz Banjaluke, Mješovitog hora SPCPD "Vila" iz Prijedora i Mješovitog hora Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Oratorijum će biti izveden u Kulturnom centru "Banski dvor", sa početkom u 20.00 časova.
Organizacioni odbor za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama ustaškog genocida u Donjoj Gradini, na sjednici Odbora koja je održana 19. februara u Banjaluci, utvrdio je 12. maj kao termin održavanja ove manifestacije.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi