V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.05.2013. - Ministar zdravlja posjetio Kozarsku Dubicu
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodan Stanić sa saradnicima juče je boravio u Kozarskoj Dubici prilikom čega se sastao sa načelnikom opštine Milom Zlojutro i njegovim saradnicima.
Ministar je ovom prilikom razgovarao i sa direktorima Doma Zdravlja i Centra za socijalni Radenkom Reljićem i Branom Arnautom o radu ovih ustanova koje su u nadležnosti opštine i ministarstva, te obišao ista, kao i Bolnicu „Mlječanica“.
Mile Zlojutro načelnik opštine je rekao da su ministar, direktori i on razmijenili mišljenja i ocijenili da stanje u ovim ustanovama nije loše. „Centar za socijalni rad je opterećen dugovima iz prethodnog perioda ali funkcioniše. Dom zdravlja nema višak radnika i jedan je od boljih u Republici Srpskoj. Ministar nam je iznio planove za budućnosti i to da će dodatna sredstva koja je Dom zdravlja dobijao biti upitna ali po savjetu ministra, direktor Doma zdravlja i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje RS će nastaviti pregovore na tu temu. Bez tih sredstava biće upitno funkcionisanje najvišeg nivoa usluga koje Dom zdravlja nudi“, rekao je Zlojutro i dodao da program koji je ministar iznio daje nadu da bi se stanje u zdravstvu moglo popraviti ali da to još zavisi od niza faktora.
Slobodan Stanić ministar zdravlja i socijalne zaštite je izjavio da poslovanje Doma zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici može poslužiti kao primjer drugim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.
"Stanje u ovom Domu zdravlja je veoma dobro jer je rukovodstvo uspjelo da sa 99 zaposlenih pruži odgovarajuće zdravstvene ustanove u opštini koja broji 30.000 stanovnika, što je parametar koji možemo koristiti kao primjer mnogim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj", izjavio je Stanić i dodao da je taj Dom zdravlja pozitivno poslovao u prošloj godini i dodao da je uređenost zdravstvenih objekata na veoma visokom nivou.
"Ovdje je uspostavljen i optimalan odnos zdravstvenih i nezdravstvenih radnika, 80 naprema 20 odsto", istakao je Stanić.
Prema njegovim riječima ova opština ima pored uređenog Dom zdravlja ima i Bolnicu „Mlječanica“ koja je značajna za ukupno funkcionisanje zdravstvenog sistema RS i sa ovom ustanovom Vlada RSima značajne planove. Stanić je ovom prilikom, takođe naglasio da će se unutar RS morati uraditi kriterijumi da sve zdravstvene ustanove budu ravnopravno tretirane.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi