V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.06.2013. - Počeo dvodnevni seminar o inkluzivnoj nastavi
U okviru redovnog stručnog usavršavanja nastavnog kadra u osnovnim školama danas je u Kozarskoj Dubici počeo dvodnevni seminar za nastavnike škola s područja opštine s ciljem upoznavanja prosvjetnih radnika sa inkluzivnom nastavom.
Organizatori seminara su, uz finansijsku podršku opštine Kozarska Dubica, osnovne škola “Sveti Sava” i “Majka Knežopoljka”, a profesor banjalučkog Univerziteta Nenad Suzić će u ova dva dana nastavnicima govoriti na temu “Učenje učenja u nastavi” i “Nenasilna komunikacija”.
“Cilj nam je uvođenje djece s posebnim potrebama u redovna nastavna odjeljenja. To je vrlo dug i složen proces i on je kod nas u početnoj fazi za razliku od Italije i Finske koje su vodeće zemlje u svijetu po tom pitanju”, rekao je profesor Suzić.
Prema njegovim riječima kroz ovakve seminare nastavnici se pripremaju kako da nauče djecu s posebnim potrebama da uče i da se snalaze u obilju materijala koji dobijaju.
“Klasično učenje i memorisanje informacija se stavlja u drugi plan, a razvija se novi model sposobnosti odabira i upotrebe informacija”, reako je Suzić.
Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Čedomir Blagojević je rekao da se svake godine biraju druge teme u okviru redovnog usavršavanja nastavnog kadra, a učesnici su nastavnici osnovnih škola, pedagozi i psiholozi iz regije.
Učesnike seminara su pozdravili načelnik opštine Mile Zlojutro i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Pero Karan.
“Opština aktivno učestvuje u provođenju inkluzivne nastave u osnovnim školama. Nažalost ovo pitanje nije sistemski riješeno. Mi izdvajamo simbolična sredstva, plaćamo defektologa, a za očekivati je da bi resorno ministrastvo u budućem periodu trebalo da obezbijedi sredstva i kadar za inkluzivnu nastavu”, rekao je Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi