V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.06.2013. - Rekonstrukcija objekta u Domu zdravlja
U Domu zdravlja “Kozma i Damjan” počela je rekonstrukcija zgrade u kojoj su smješteni Centra za mentalno zdravlje i Centar za bazičnu rehabilitaciju.
Sredstva, u iznosu od 60 000 KM, za ove radove su obezbijeđena od strane švajcarske nevladine organizacije „Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje XY” sa sjedištem u Sarajevu, a za koja je ova ustanova aplicirala protekle godine.
“Na kompletnom objektu će biti zamijenjena krovna konstrukcija koja je stara 30 godina, dok će na dijelu objekta, u kome je smješten Centar za mentalno zdravlje biti zamjenjena kompletna stolarija”, rekao je Radenko Reljić direktor Doma zdravlja.
On je naglasio da je ova donacija od velikog značaja za poboljšanje rada ustanove i stvaranje boljih uslova za korisnike.
“Imamo podršku načelnika i aktuelne vlasti i budžetom opštine su planirana sredstva u iznosu od 30 000 KM za ovu ustanovu, a koja ćemo utrošiti za manje projekte čija realizacija je predviđena u tekućoj godini. Uz dobru volju i pored velikih problema uvijek se može doprinijeti pospješenju rada”, rekao je Reljić.
Načelnik opštine Mile Zlojutro i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac danas su obišli Dom zdravlja, prilikom čega je načelnik Zlojutro izjavio da je rekonstrukcija ovog objekta od značaja jer predstavlja poboljšanje uslova za rad i za građane, korisnike usluga.
“Ovaj menadžment je uspješno vodio Dom zdravlja proteklih godina. Ovo je jedan u nizu projekata, a posebno je značajan jer se radi o stranoj donaciji i ne opterećuje naše građane, a ni građane RS u finansijskom pogledu”, rekao je Zlojutro i izrazio zahvalnost “Asocijaciji XY” na doniranim sredstvima. Načelnik je rekao da se u ovoj ustanovi planira realizacija još nekoliko projekata s kojima je aplicirano kod raznih organizacija. “Mi ćemo iskoristiti naš uticaj koliko budemo mogli da se ta sredstva dobiju kako bi se završila rekonstrukcija Dječjeg odjela, a daćemo podršku i nekim manjim projektima koje ćemo moći pomoći iz budžeta”, rekao je Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA