V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.062013. - Okrugli sto na temu “Finansiranje nevladinih organizacija”
U okviru projekta “Konsolidacija dostignuća u oblasti lokalne uprave” OSCE i opština Kozarska Dubica organizovali su danas okrugli sto na temu “Finansiranje nevladinih organizacija”.
Pero Karan načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je rekao da je ovaj sastanak organizovan u okviru redovnih aktivnosti OSCE-a i opštine. On je pojasnio da je danas predstavnicima nevladinih organizacija predstavljena dosadašnja praksa finansiranja u opštini Kozarskla Dubica, nova odluka o finansiranju, te da je razgovarano o prioritetima za dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva.
“Naša opština je jedna od rijetkih koja ima odluku o finansiranju projekata nevladinih organizacija po LOD metodologiji. Ovom odlukom su precizno definisani uslovi i kriterijumi i podkriterijumi za dodjelu sredstava”, rekao je Karan i podsjetio da je u opštini Kozarska Dubica u 2013. godini šest organizacija civilnog društva, čiji su projekti rađeni po LOD metodologiji, dobilo sredstva za finansiranje.
Mara Laić OSCE-ov službenik Kancelarije u Banjaluci je istakla da je cilj ovakvih aktivnosti implementacija donesenih odluka, te da OSCE već duže vrijeme ima dobru saradnju sa opštinom Kozarska Dubica.
“U našem Akcionom planu za ovu godinu jedna od aktivnosti je i implementacija odluke o načinu finansiranju nevladinih organizacija, a kojom je predviđeno da se ne finansira više samo postojanje Nevladine organizacije nego njihovi projekti”, rekla je Laićeva.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi