V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.08.2013. - Sanirano 150 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva
U protekla dva mjeseca na području tri mjesne zajednice u Kozarskoj Dubici, uprkos teškoj finansijskoj situaciji opštine, sanirano je 150 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva.
Riječ je o mjesnim zajednicama Moštanica, Aginci i Knežica u kojima živi veliki broj seoskog stanovništva koji se bavi poljoprivredom kao osnovnim zanimanjem.
“U pitanju su tri veće mjesne zajednice na seoskom području opštine, odnosno dio opštine u kome veliki broj ljudi proizvodi hranu i obezbjeđuje egzistenciju porodicama iz poljoprivredne djelatnosti. Tim ljudima, kao i u ostalim mjesnim zajednicama, je svakako neophodno obezbijediti adaptirane lokalne puteve kako bi mogli nesmetano saobraćati. Mi smo zatekli takvo stanje u budžetu da nemamo sredstava za veće investicione zahvate ali u ovakvim situacijama moramo reagovati jer je u pitanju poljoprivrednik, odnosno poljoprivredna proizvodnja koja je motor ruralnog razvoja”, izjavio je načelnik opštine Mile Zlojutro i dodao da su budžetom planirana ukupna sredstva u iznosu od 300 000 KM za sanaciju lokalnih i nekategorisanih puteva za 2013. godinu. On je naglasio da će se uprkos teškoj situaciji nastojati raditi po prioritetima i potrebama građana i podsjetio da kada su u pitanju infrastrukturni i drugi projekti mora postojati racionalan pristup jer postoji minmalan prostor za izgradnju u finansijskom pogledu.
U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica je rečeno da su radovi na području Mjesne zajednice Knežica u završnoj fazi, te da su u mjesnim zajednicama Moštanica i Aginci završeni. “U planu su radovi na području ostalih mjesnih zajednica u opštini. Sanacija ovih puteva podrazumijeva nasipanje šljunkovim kamenom, ravnanje materijala, po potrebi iskop putnih jaraka i izgradnja cijevnih propusta”, rečeno je u ovom odjeljenju.
Budžet opštine Kozarska Dubica za 2013. godinu iznosi 10. 117. 850 KM, a punjenje istog za proteklih 7 mjeseci je 51 odsto u odnosu na godišnji plan.
Za kratkoročne obaveze, po zatečenom stanju duga u budžetu, opština Kozarska Dubica mora da obezbijedi iznos 6. 700 000 KM, a za otplatu kreditnog zaduženja, od 21 milion KM, na godišnjem nivou potrebno je oko 1,5 miliona KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi