V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.08.2013. - Sa preduzećem "Vitaminka" postignut dogovor o otkupu voća i povrća
Rukovodstvo opštine Kozarska Dubica postiglo je sa banjalučkim preduzećem "Vitaminka" a.d. preliminarni dogovor o otkupu voća i povrća od poljoprivrednih proizvođača ove opštine.
Preliminarni dogovor postignut je na jučerašnjem sastanku direktora preduzeća "Vitaminka" a.d. Banjaluka Žarka Mikića sa zamjenikom načelnika opštine Kozarska Dubica Ljubomirom Marjanovićem i načelnikom opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu Aleksandrom Nikoletićem.
Marjanović je potvrdio da će otkup povrća i voća koje je zastupljeno u prerađivačkom kapacitetu preduzeća "Vitaminka" započeti u Kozarskoj Dubici već ove godine, te da se očekuje da se to preduzeće tokom naredne godine aktivno uključi u organizaciju i planiranje poljoprivredne proizvodnje kroz različite podsticaje, a zatim garantuje otkup proizvoda sa područja opštine Kozarska Dubica.
"Očekujemo pozitivan ishod ovog dogovora prvenstveno za poljoprivredne proizvođače naše opštine jer je riječ o renomiranom i pouzdanom preduzeću sa kojim smo tokom 2007. i 2008. godine već imali veoma pozitivna iskustva u otkupu i preradi voća i povrća", izjavio je Marjanović.
Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Aleksandar Nikoletić precizirao je da ukupan prerađivački kapacitet preduzeća "Vitaminka" iznosi 3000 tona godišnje i dodao da poljoprivredi proizvođači sa područja opštine Kozarska Dubica imaju kapacitete da se uključe u organizovanu proizvodnju i plasman voća i povrća.
""Vitaminka" je zainteresovana za otkup paprike, krastavca-kornišona, kupine, maline, šljive i šumskih plodova, a to su kulture koje su u velikoj mjeri zastupljene u poljoprivrednoj proizvodnji naše opštine, kako na otvorenom polju tako i u plasteničkoj proizvodnji", izjavio je Nikoletić.
On je najavio da će dogovor o organizovanoj proizvodnji i garantovanom otkupu voća i povrća od naredne godine biti dodatno podržan Pravilnikom o podsticajima poljoprivrednoj proizvodnji Opštine Kozarska Dubica.
Nikoletić je pozvao poljoprivredne proizvođače sa područja opštine da se za dodatne informacije o otkupu povrća i voća obrate u Odjeljenje za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi