V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.09.2013. - Prioritet rješavanje problema opština
Lider PDP-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanić, u pratnji šefa Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Zorana Đerića i generalnog sekretara partije Igora Crnadaka, sastao se danas sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica prilikom čega su razgovarali o problemu prekategorizacije graničnog prelaza, trenutnom stanju u budžetu i privredi ove opštine.
"Objektivno na prostoru RS nakon ulaska Hrvatske u EU jedino su granični prelazi u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu prekategorisani na niži nivo. Time ni Hravatska ništa nije dobila i problem je relativno jednostavno riješiti ako se na tome bude insistiralo", rekao je Ivanić nakon sastanka. On je podsjetio da će u tom pogledu trebati vremena i upornosti ali da će kao delegat u Domu naroda otvarati tu temu koliko budem mogao kako bi se problem riješio u korist opštine.
Kao lider partije koja zajedno sa SDS-om i DNS-om u ovoj opštini čini opštinsko rukovodstvo Ivanić je naglasio da je zadovoljan saradnjom, bez koje bi kako je rekao " u Kozarskoj Dubici ostala situacija kakva je i bila i to je dobra poruka za predstojeće izbore".
" Dug od 30 miliona KM od čega je 7 miliona dospjelo prema dobavljačima i to na budžet od 9 miliona KM pokažuje svu neozbiljnost prethodne vlasti. Da nije bilo dobre saradnje između PDP-a i SDS-a u Kozarskoj Dubici bi ostala situacija kakva je i bila i to je dobra poruka za predstojeće izbore", rekao je Ivanić.
Zoran Đerić je ovom prilikom rekao da će Poslanički klub PDP-a pokrenuti inicijativu na jednoj od narednih sjednica Narodne skupštine da se provjeri u kakvom se stanju nalaze lokalne zajednice u RS. "Po ko zna koji put, obilazeći opštine u RS, uvjerili smo se u teško stanje i nasleđe duga u većini opština. Opština Kozarska Dubica je jedna od onih koja je bila najmanje zadužena u BiH ali dolaskom na vlast SNSD-a postala je jedna od najzaduženijih. Stanje u budžetima lokalnih zajednica je jedno od ključnih pitanja za RS jer se sve opštine nalaze u vrlo teškom stanju", rekao je Đerić i dodao da se na detaljnoj analizi stanja insistira kako da se budžeti doveli u red, a lokalne zajednice bile u funkciji građana RS.
Mile Zlojutro načelnik opštine je naglasio da je rukovodstvo opštine informisalo delegaciju PDP-a o stanju u budžetu i privredi. "Razgovarali smo o problemima prezaduženosti opštine i razmijenili mišljenja o načinu kako ćemo izaći iz nezavidne situacije. Fokusirali smo se i na problem graničnog prelaza u centru grada i dobili obećanje delegata Ivanića da će se založiti u Sarajevu za rješavanje ovog problema", rekao je Zlojutro i dodao da su u političkom smislu informisali lidera PDP-a o dobroj saradnji na nivou koalicije SDS, PDP i DNS u ovoj opštini i o stabilnoj skupštinskoj većini.
Sastanku sa načelnikom opštine prisustvovali su delegat u Vijeću naroda RS Perica Bundalo i poslanik u NSRS Darko Banjac.
U pratnji opštinskog rukovodstva gosti su obišli preduzeće "Dempson Bosna" koje se bavi proizvodnjom papirne ambalaže , a koje je osnovano kapitalom britanskog investitora “Dempson Crooke”.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi