V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.10.2013. - Upriličen prijem za Aleksandra Tepića
Rukovodstvo opštine Kozarska Dubica upriličilo je danas prijem za Aleksandra Tepića, sina narodnog heroja majora Milana Tepića, predstavnike oficirskog Auto-moto sportskog kluba Beograd i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.
Povod posjete je godišnjica pogibije majora Tepića i održavanje desetog jubilarnog auto-relija "Memorijal heroja Tepića" u Beogradu koji će biti održan u nedjelju, 6. oktobra.
Govoreći o herojstvu svoga oca Aleksandar Tepić je rekao da mu je drago da se ljudi sjećaju i cijene hrabri čin majora Tepića, ali isto tako da će on uvijek prvenstveno biti njihov otac i član porodice koji im nedostaje.
“Drago mi je što je ekipa koja organizuje reli ukazala čast da dođe i u Kozarsku Dubicu i posjeti spomen-obilježje u Komlencu”, rekao je sin ovog narodnog heroja.
Makso Đukić predsjednik Organizacionog odbora memorijalnog relija “Milan Tepić” je rekao da oficirski Auto-moto sportski klub Beograd postoji deset godina i da svake godine na dan pogibije majora Tepića organizuju reli. “Tu su uglavnom prisutni oficiri, kolege pokojnog majora i porodica. Nikone ne može imati dobru budućnost ako se odrekne prošlost. Milan Tepić je herojski dao svoj život i to se ne smije zaboraviti”, rekao je Đukić.
On je naglasio da je upućena inicijativa ministru Đokiću da se uputi dopis Vladi Republike Hrvatske da se pokuša iznaći način da se posmrtni ostaci majora Tepića vrate porodici i da počiva tamo gdje mu je mjesto. “Nadamo se da će Vlada to ovih dana učiniti i da će Republika Hrvatska u ime dobre saradnje nakon toliko godina imati sluha za ovaj zahtjev”, rekao je Đukić i zahvalio opštini Kozarska Dubica na pažnji koju tokom svih ovih godina posvećuje herojskom činu majora Tepića.
Ljubomir Marjanović zamjenik načelnika opštine je izrazio nadanje da će saradnja opštine i oficirskog Auto-moto kluba biti intenzivirana u narednom periodu i da će Vlada RS dati veći značaj djelu i liku majora Milana Tepića nego što je to bilo u proteklom periodu.
“Mi svih ovih godina nastojimo da otrgnemo od zaborava hrabro djelo majora Milana Tepića. Još 2007. godine opština je posthumno dodijelila zlatni grb opštine Kozarska Dubica kao posebno priznanje majoru Milanu Tepiću, koje je preuzeo njegov sin Aleksandar i on je jedini koji je taj čin dobio. Osim toga u školama organizujemo istorijski čas kako bismo upoznali učenike sa dešavanjima iz septembra 1995. godine i herojskim djelom majora Tepića”, rekao je Marjanović.
Aleksandar Tepić sin poginulog majora, predstavnici opštine Kozarska Dubica, oficirskog Auto-moto sportskog kluba Beograd i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske položili su ovom prilikom cvijeće kod biste majora Milana Tepića u parku Narodnih heroja u Kozarskoj Dubici i vijenac na grobnici porodice Tepić u Komlencu.
Prije 22. godine, 29. septembra, u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku major Jugoslovenske narodne armije Milan Tepić poginuo je tako što je diga u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi