V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.10.2013. - Počele pripreme za zimsku sezonu
U Administrativnoj službi opštine Kozarska Dubica počele su pripremne aktivnosti za predstojeću zimsku sezonu u kojima pored nadležnih opštinskih službi učestvuju i predstavnici mjesnih zajedinica, vlasnici i korisnici razgrtača snijega.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Tanja Burić najavila da će prijedlog programa rada zimske službe biti razmatran na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine.
Ona je precizirala da se na području opštine Kozarska Dubica nalazi 750 kilometara putne mreže, a da se održavanje puteva u zimskoj sezoni se dijeli u tri zone.
Prva zona obuhvata grad i gradske ulice, uključujući i ulice u naseljenom mjestu Knežica. Druga zona podrazumijeva lokalne puteve zajedno sa nekategorisanim putevima višeg ranga, a treća zona ostale nekategorisane puteve u mjesnim zajednicama.
"Održavanje putne mreže će vršiti izvođači radova, koji se na javnom konkursu kvalifikuju kao najpovoljniji, a održavanje puteva u trećoj zoni vršiće stanovnici koji imaju odgovarajuću opremu za razgrtanje snijega", izjavila je Burićeva.
Ona je podsjetila da je za pripremu sezone neophodno evidentirati broj raspoloživih razgrtača snijega na području opštine, koje će biti u funkciji čišćenja snijega kako bi prohodnost puteva u zimskom periodu bila na zadovoljavajućem nivou.
Program rada zimske na području opštine Kozarska Dubica pored čišćenja saobraćajnica i puteva od snijega predviđa i održavanje putne mreže u cilju sprečavanja poledice.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi