V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.11.2013. - Uspješni projekti rezultat dobre saradnje UNDP-a i opštine
Načelnik opštine Mile Zlojutro upriličio je danas sastanak sa predstavnicima UNDP-a povodom završetka jednog od šest projekata u okviru Jačanje lokalne demokratije III – LOD III.
Prilikom sastanka naglašena je dobra saradnja između opštine i UNDP-a, te najavljena buduća u vidu implementacije projekata usmjerenih ka podršci lokalnoj upravi i demokratizaciji.
Načelnik opštine je zajedno sa predsjedikom SO Nebojšom Milovčevićem i predstavnicima UNDP-a, takođe, obišao izložbeno-prodajni sajam kao završnicu projekta “Liderstvom do zapošljavanja” koji je na području opštine Kozarska Dubica realizovalo Udruženje građana “DON” iz Prijedora.
Načelnik je zvanično otvorio ovaj sajam, te bio jedan od prvih kupaca predstavljenih rukotvorina.
On je ovom prilikom izrazio zahvalnost učesnicima i očekivanje da će ovaj i budući projekti donijeti korist opštini. “Ovo je završetak jednog od šest projekata koji se realizuju na području opštine u okviru LOD-a III. Opština učestvuje u finansiranju istih s 15 odsto ukupnih sredstava ili u iznosu sa više od 20 000 KM”, rekao je Zlojutro i dodao da će iste aktivnosti biti nastavljene i sledeće godine.
Samir Omerefendić predstavnik UNDP-a je iskazao nadanje da će svi izabrani projekti biti realizovani u korist lokalne zajednice u cilju rješavanja problema nezaposlenosti.
Murisa Marić izvršna direktorica Udružeja građana “DON” iz Prijedora izjavila je da je današnja izložba kruna sedmomjesečnog rada. “Udruženje “DON” je prepoznalo problematiku, ne samo Kozarske Dubice nego i drugih opština u RS, i započelo neformalno obrazovanje za nezaposlene žene koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Ovu grupu čini 21 polaznica, a pored socijalizacije nezaposlenih lica potakli smo volju za razvoj unosnog posla”, rekla je Marić.
Prihod sakupljen od prodaje izloženih rukotvorina na današnjem sajmu namjenjen je registraciji Udruženja žena “DAR”, koje će se ubuduće baviti kreativnim radom.
U okviru treće faze UNDP projekta Jačanje lokalne demokratije - 3 (LOD 3) na adresu Opštine Kozarska Dubica pristigla su ukupno 33 projektna prijedloga, od čega je izabrano 6 najkvalitetnijih među kojima su 3 projekta udruženja iz Kozarske Dubice, dva iz Banja Luke i jedan iz Prijedora.
U sve izabrane projekte, a koji se realizuju na području opštine Kozarska Dubica, ukupno će biti uloženo 152. 292,05 KM, od čega je 15 % opštinski doprinos što iznosi 22. 843, 80 KM. UNDP projekat „Jačanje lokalne demokratije 3 – LOD 3“ finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura s ciljem da doprinese demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljem razvoju Bosne i Hercegovine kroz podršku odabranim opštinama u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi