V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.11.2013. - Podrška projektima iz oblasti poljoprivrede
Za 12 projekata iz oblasti poljoprivrede na području opštine Kozarska Dubica odobrena su sredstva u iznosu od 122 000 KM, koja će biti namjenjena za proširenje stočnog fonda, nabavku mehanizacije i proširenje proizvodnje, potvrdio je direktor Lokalne razvojne agencije Danijel Marjanović.
On je istakao da je 9 projekata u vrijednosti od 80 000 KM izradila Lokalna agencija za razvoj, nakon što su obavijestili poljoprivredne proizvođače sa područja opštine o raspisanom konkursu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
„Od ukupnog broja odobrenih projekata devet se odnosi na samozapošljavanje u poljoprivredi, jedan za zapošljavanje kod poslodavca i dva su odobrena po komponenti zapošljavanja visokoobrazovanog kadra u poljoprivrednim zadrugama. Lokalna agencija za razvoj je obavijestila ljude koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom na području opštine o raspisanom konkursu po osnovu tri komponente kako bismo im pomogli pri apliciranju i obezbijedili što više kvalitetnih projekata“, rekao je Marjanović i dodao da će ovakvu praksu pomoći pri izradi projekata primjenjivati i u budućem periodu.
Zamjenik načelnika opštine Ljubomir Marjanović je rekao da je opština Kozarska Dubica, ove godine, takođe, budžetom planirala iznos od 180 000 KM za subvencije u poljoprivredi. „Do sada je realizovano oko 100 000 KM i mi očekujemo će ovaj iznos biti ostvaren do kraja budžetske godine. Radi se o istoj namjeni, za nabavku mehanizacije, proširenje stočnog fonda i proizvodnje“, rekao je Marjanović.
On je podsjetio da u odnosu na proteklu godinu postoje pomaci po pitanju smanjenja broja nezaposlenih lica, te da su očekivanja da taj broj bude znatno manji u narednom periodu.
„U toku je realizacija projekta podrške mrežama socijalne zaštite u zapošljavanju i na ovakav način u našoj opštini će biti zaposleno 100 radnika, a najviše u preduzećima „Dubicotton“, „Eko-Bel“ i „Agroflora“. Osim toga opština Kozarska Dubica se aktivno uključila u subvencionisanje zapošljavanja. U ovoj godini smo planirali po 2000 KM za jednog zaposlenog radnika u proizvodnji, a do kraja godine ćemo, kako smo predvidjeli, po ovom osnovu ispalatiti 50 000 KM“, rekao je Marjanović i dodao da će na sledećoj sjednici SO biti razmatrana nova odluka o subvencionisanju zapošljavanja, te da su očekivanja da sledeće godine bude znatno veći iznos za subvencije zapošljavanja u privredi i za podršku poljoprivrednim proizvođačima.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi