V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.11.2013. - Potpisan ugovor o finasiranju uređenja seoskih grobalja
U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovor vrijedan oko 40. 000 KM o finasiranju javnih radova na uređenju najugroženijih seoskih grobalja.
Projekat finansira opština Kozarska Dubica u iznosu od 12. 249,75 KM i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske -jedinica za koordinaciju projekta u iznosu od 28.000.00 KM.
“Izvođač radova je Komunalno preduzeće “Komunalac” iz Kozarske Dubice koje je ujedno poslodavac za 23 radnika koji će 60 dana raditi na uređenju grobalja. Angažovana će biti lica iz grupe primaoca socijalne pomoći po spisku Centra za socijalni rad”, rekla je Tanja Burić načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica koje je u okviru projekta sufinansiranja Javnih radova u lokalnim zajednicama, pored ovog, apliciralo sa još dva projekta.
Ona je naglasila da je Ministarstvo odobrilo finansiranje samo projekta koje se odnosi na uređenje seoskih grobalja, te da se nakon provedene tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg izvođača radova pristupilo potpisu ugovora.
“Nadamo se da je ovo samo početak aktivnosti i da će se saradnja nastaviti i narednih godina”, naglasila je Burićeva.
Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica je naglasio da su ovakvi projektie od velike važnosti kada je riječ o zapošljavanju, iako u ovom slučaju privremenom.
“Podrška opštine svakako nije izostala obzirom da je riječ o privremenom zapošljavanja onih kategorija nezaposlenih lica koje su najviše izložene efektima ekonomske i finansijske krize. Osim toga realizacija ovog projekta će svakako uticati na poboljšanje kvaliteta života stanovništva, te unaprijediti lokalnu infrastrukturu i životnu sredinu”, rekao je Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi