V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.01.2013. - Raspisan javni konkurs za dodjelu 130 studentskih stipendija
Opština Kozarska Dubica raspisala je javni konkurs za dodjelu 130 studentskih stipendija za školsku 2013./14. godinu u iznosu od 100 KM na mjesečnom nivou.
Stipendije će dobijati redovni studenti prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
“Na godišnjem nivou jedan apsolvent će dobiti 500 KM, a ostali studenti po 1.000 KM. Posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena ukoliko ispunjavaju opšte uslove, su studenti iz kategorije porodica poginulih boraca i djeca RVI od prve do četvrte kategorije, studenti sa posebnim potrebama, odnosno invalidna lica, studenti koji su bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu ili u hraniteljske porodice do punoljetstva i studenti iz kategorija porodica sa četvoro i više djece“, saopšteno je u opštinskoj Administrativnoj službi i dodato da će se i ove godine dodjeliti maksimalno 5 stipendija studenatima iz socijalno ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad i studentima sa područja opštine prve godine fakulteta, a koji su srednju školu završili sa prosjekom ocjena 5,00.
Studenti koji konkurišu za dodjelu stipendija, a pripadaju kategoriji ostalih studenata pored opštih uslova moraju imati prosječnu ocjenu studiranja najmanje 8,00 osim studenata deficitarnih fakulteta ili zanimanja i studenata iz porodica sa dva ili više studenata čija prosječna ocjena studiranja ne smije biti manja od 7,00.
Studenti prve godine studija, takođe, imaju pravo na stipendiju ukoliko su ostvarili prosječnu ocjenu iz srednje škole najmanje 4,50, a za studente sa deficitarnih fakulteta i za studente iz porodica sa dva ili više studenata prosječna ocjena iz srednje škole ne smije biti manja od 4,00. Kao deficitarni, u školskoj 2013./14. godini, biće tretirani smjerovi matematika, informatika, fizika i hemija na Prirodno-matematičkom fakultetu, opšti smjer, farmacija i stomatologija na Medicinskom fakultetu, Veterinarski fakultet, logopedski smjer i specijalna edukacija i rehabilitacija osoba sa teškoćama u mentalnom razvoju na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, te Mašinski i Elektrotehnički fakultet.
Rok za podnošenje prijava je do kraja decembar 2013. godine, a obrazac prijave za Javni konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora dostupni su na internet stranici Opštine i u Šalter sali.
Prijave se podnose Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti putem prijemne kancelarije ili poštom na adresu - Opština Kozarska Dubica, Svetosavska br. 5 - Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi