V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

12.12.2013. - Održana 13. redovna sjednica SO
Na trinaestom redovnom zasjedanju opštinskog parlamenta, koje je danas održano, usvojen je rebalans budžeta opštine Kozarska Dubica za 2013. godinu.
Osnov za izradu rebalansa budžeta je uključivanje primitaka po osnovu kreditnog zaduženja opštine u iznosu 4 miliona KM i usklađivanje na stranu budžetskih rashoda i izdataka.
Vinko Stojčić načelnik Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta podsjetio je da su sredstva dobijena kreditnim aranžmanom namjenjena za otplatu zatečenog deficita od oko 7 miliona maraka.
Planirani ukupni prihodi i primici po Rebalansu budžeta iznose 14. 015 300 KM, od čega izvorni prihodi iznose 8. 957 800 KM.
Novom odlukom o izmjenama i dopunama odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine, koja je usvojena sa 24 glasa za i jednim uzdržanim predviđeno je da se produži radno vrijeme noćnim klubovima za pola sata. Osim toga novom odlukom izjednačava se radno vrijeme svim ugostiteljskim objektima, kao što su kafe barovi i restorani bez obzira u kom dijelu grada se nalaze i time se dovode u ravnopravan položaj.
Odbornici su, takođe usvojili Informaciju o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2012/2013. godini i o upisu učenika u tekuću školsku godinu.
Broj učenika upisanih u prvi razred u školskoj 2013/2014. godini je manji od broja učenika koji su završili deveti razred što pokazuje činjenično stanje da je prisutan trend smanjenja ukupnog broja učenika u školama. Broj učenika koji trenutno pohađaju srednju školu u Kozarskoj Dubici je 584 i raspoređeni su u 24 odjeljenja što je za 28 učenika ili 2 odjeljenja manje u odnosu na prethodnu godinu.
“U školskoj 2012/2013. godini osnovnu školu na području opštine pohađalo je ukupno 1. 586 učenika što je za 50 manje nego u prethodnoj godini, a za 542 nego školske 2005/2006. Javnu ustanovu Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” pohađalo je 608 učenika”, rekao je Pero Karan načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i podsjetio da je opština Kozarska Dubica u 2013. godini budžetom izdvojila sredstva za subvenciju prevoza učenika u iznosu od 72. 000 KM.
Nebojša Milovčević predsjednik SO najavio je da će krajem decembra biti održana godišnja sjednica SO na kojoj će biti razmatrano usvajanje budžeta opštine za 2014. godinu i plan rada skupštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi