V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.01.2014. - Mjesni dom u Međeđi dobio grijanje
U prostorijama Mjesne zajednice Međeđa u nedjelju naveče, prilikom obilježavanja Dana Svetog Save, načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac pustili su u rad centralno grijanje, čija izgradnja je finansirana sredstvima opštine.
Za brojne goste kulturno-umjetnički program povodom obilježavanja dana velikog srpskog prosvetitelja i slave ove Mjesne zajednice organizovalo je KUD „Mladost“ Međeđa sedmi put za redom. Ovom prilikom, takođe, načelnik i narodni poslanik otkrili su ikonu Svetog Save koja je urađena u bronzi, a poklon je Dubičanina sa prebivalištem u Sloveniji Živka Banjca i u budućem periodu će stajati u mjesnom domu.
„Opština nastoji podržati inicijative građana koje su usmjerene ka razvoju kako ove tako i drugih mjesnih zajednica.
Za ovu Mjesnu zajednicu opština je izdvojila sredstva za uređenje spomenika palim borcima, uređenje sportskih terena, a sada i za izgradnju centralnog grijanja u prostorijama Mjesne zajednice i mjesnog Doma“, rekao je Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica i naglasio da je sretan što se u Međeđi tradicionalno povodom ovog datuma okupljaju madi ljudi, te da očekuje agilnost mještana i u budućem periodu po pitanju prijedloga projekata za uređenje.
Darko Banjac narodni poslanik je izrazio zadovoljstvo što je prisutan ovom događaju.
„Ovo je postalo tradicionalno okupljanje. Aktivnosti su različite svake godine, prošle godine ovdje je vršena podjela paketića za mališane i upriličen kulturno-umjetnički program, a ove godine u prostorjama Mjesne zajednice i Doma je u rad pušteno grjanje, otkrivena i osveštana ikona Svetog Save urađena u bronzi. Drago mi je vidjeti da je večeras ovdje mnogo mladih koji su budućnost Kozarske Dubice, jer mi treba da poštujemo i čuvamo svoju tradiciju. To postižemo upravo ovakvim manifestacijama i pažnjom“, rekao je Banjac. On je pohvalio sve stanovnike sela Međeđa i tog kraja jer oni, kako je rekao, posebnu pažnju posvećuju upravo očuvanju tradicije.
“Veliki doprinos daje i KUD „Mladost“ iz Međeđe koje ima jako dobre rezultate. Raduje me što su ovi ljudi dobro organizovani, čuvaju svoju tradiciju, nacionalno biće svoga naroda za svoja pokoljenja. Izuzetna mi je čast što sam ovdje“, istakao je Banjac.
Slađana Jerić potpredsjednik KUD-a „Mladost“ je naglasila da je za njih od velikog značaja što će zahvaljujući načelniku i opštini u budućem periodu moći raditi u toplim prostorijama.
“Svake godine napredujemo. Ove godine uz pomoć opštine Dom je dobio grijanje. Djeci je lakše raditi,a gostima ugodnije boraviti u ovim prostorijama. Imamo tri grupe i nastojimo biti što kavlitetniji. Društvo svake godine ima dva bitnija putovanja, a 2015. ponovo putujemo u Ameriku kod domaćina KUD-a „Kalemegdan“, rekla je Jerić.
Na priredbi u povodu "Savindana" osim KUD-a „Mladost“ nastupili su Dramski studio „Artist“ i Etno grupa „Moštanica“.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi