V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.03.2014. - Za prioritete iz budžeta 6 miliona KM
Iz budžeta opštine Kozarska Dubica u 2014. godini biće izdvojeno oko 6 miliona KM za održavanje infrastrukture, pomoć socijalnim kategorijama i za subvencije u poljoprivredi i zapošljavanju.
„Iznos od 205 000 KM namijenjen je za zapošljavanje radnika sa biroa kako bi se ublažio problem nezaposlenosti i pomoglo održavanje privrede. Subvencije po novozaposlenom radniku iznosiće 2000 KM, a ugovori su potpisani sa preduzećima „Dubicotton“, „Agroflora“, „EkoBel“ i „Jelena d.o.o““, rekao je Pero Karan načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.
Vinko Stojčić načelnik Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta je pojasnio da je na ime doznaka socijalne zaštite, odnosno najugroženijim kategorijama, predviđen iznios od 1. 043 000 KM, a za održavanje puteva, ulica i stambeno-komunalnih objekata 1. 665 000 KM.
Stojčić je dodao da su, takođe, pored ovih izdvojena sredstva u iznosu od 80. 000 KM za boračke kategorije.
U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove je pojašnjeno da će budžetom predviđena sredstva biti usmjerena na održavanje infrastrukture, javne rasvjete, objekata vodoprivrede, održavanje čistoće i zelenih površina, te za rekonstrukciju i modernizaciju gradskih ulica i izgradnju objekata.
„Osim toga intenzivno se radi na projektu kojim će se riješiti pitanje vodosnabdijevanja 85 odsto stanovništva ove opštine i dugogodišnji problem. Realizacija se radi u tri faze, a u 2014. godini biće uloženo oko 3 000 000 KM. Ovaj projekat podrazumijeva izgradnju bunara i rekonstrukciju cjevovoda na širem području opštine, a finansira se kreditnim sredstvima Evropske investicione banke i iz grantova“, pojasnila je Tanja Burić načelnik ovog Odjeljenja i naglasila da je opština Kozarska Dubica jedna od rijetkih u Republici Srpskoj koja duži niz godina nema bunare u vlasništvu vodovodnog preduzeća i zadovoljavajući kvantitet vode.
Za subvencije u poljoprivredi planirano je 150. 000 KM, a osim toga za studentske stipendije iz budžeta opštine u 2014. godini izdvojeno je 130 000 KM, za demografsku politiku 55. 000 KM, a za sport 230. 000 KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi