V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.03.2014. - Izgradnja izvorišta Komlenac ulazi u drugu fazu
Do kraja mjeseca biće raspisan tender za izvođenje II faze radova na uređenju izvorišta Komlenac, projekta kojim će se dugoročno riješiti pitanje vodosnabdijevanja opštine Kozarska Dubica, najavljeno je u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.
“U ovoj fazi radova će se raditi rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, a aktivnosti na izradi projekta za treću fazu, koja podrazumijeva širenje mreže za nepokriveno gradsko područje i grananje vodovodne mreže prema Knežici, odnosno selima na tom području je u završnoj fazi”, rekao je načelnik opštine Mile Zlojutro i najavio da se ove sedmice očekuje potpisivanje ugovora sa resornim Ministarstvom za povlacenje grant sredstava.
Grant sredstava Evropske Komisije po ovom projektu iznose od 1.900 000 eura, a za prvu fazu projekta odobreno je 880. 804 eura koja će se, bez povlačenja kredita, koristiti u daljoj realizaciji projekta.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tanja Burić je podsjetila da su završeni građevinski radovi na izgradnji bazena na Jezerinama, kapaciteta 500 kubika, te postavljeni potisni cjevovodi od ovog do bazena na Krivdića brdu.
” Potisni cjevovod od bunara do bazena, u dužini od oko 7000 metara postavljen je u ranijem periodu, a po povlačenju grant sredstava počeće aktivnosti na sanaciji bunara i izgradnji dodatnog bazena na Krivdića brdu”, pojasnila je Burićeva.
Finansijsku konstrukciju ovog projekta, koji ima za cilj dugoročno kvantitativno i kvalitativno snabdijevanje opštine vodom za piće, predstavljaju 3. 000 000 eura kredita Evropske investicione banke, 1. 900 000 eura bespovratnih sredstva Evropske unije, koja su odobrena i 1.100 000 eura predinvesticija i tekućeg finansiranja opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi