V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.03.2014. - Održana 17. redovna sjednica SO
Danas je održana 17. redovna sjednica opštinskog parlamenta, na kojoj je jednoglasno usvojen prijedlog Statuta Opštine Kozarska Dubica, kao i Programa obilježavanja značajnih datuma i događaja na području opštine u 2014. godini.
Odbornici su, takođe, usvojili Analizu socijalne zaštite na području opštine u 2013. godini kao osnov za donošenje Program socijalne zaštite za 2014. godinu.
Ovom analizom predočeno je stanje socijalne zaštite na području opštine iz ranijih datuma kao i problem nagomilanih neizmirenih obaveza Centra za socijalni rad, koji su imali progresivan rast u periodu od 2009. do 2012. godine.
Na osnovu izvještaja dostavljenih od strane pet opštinskih odjeljenja, Stručne službe Skupštine opštne i Kabineta načelnika opštine formirana je Informacija o ocjenjivanju službenika u Opštinskoj upravi za 2013. godinu koju su odbornici usvojili sa 16 glasova za i osam protiv.
Ocjenjivanje je izvršeno od strane neposrednih rukovodilaca, a 19 službenika dobilo je ocjenu naročito se ističe, dok je 55 ocjenjeno sa ističe se.
Informacija o tome koliko su građani zadovoljni uslugama Opštinske uprave u protekloj godini, a koja je sastavljena na osnovu kontinuiranog anketiranja korisnika usluga usvojena je, takođe sa 16 glasova za i osam protiv.
Putem anketnog upitnika u Šalter sali anketirano je 104 korisnika usluga Opštinske uprave, od čega veći dio smatra da odgovarajuću administrativnu uslugu dobija brzo, efikasno i profesionalno.
Više od 55 odsto anketiranih, pozitivnim smatra način prezentacije informacija na opštinskoj internet stranici, a u 2013. godini zabilježeno je 50. 567 posjeta od strane 26. 409 korisnika.
Odbornici su, takođe, jednoglasno usvojili zahtjev Doma zdravlja „Kozma i Damjan“ za izmjenu Plana mreže timova porodične medicine za opštinu Kozarska Dubica zbog adaptacije dijela prostora Doma kulture u ambulantu u Mjesnoj zajednici Draksenić, a što će se finansirati donatorskim sredstvima.
Usvojeno je više odluka iz nadležnostio Odjeljenja za prostorno uređenje, među kojima i Odluka o pristupanju izradi Prostornog plana opštine, kao i Odluka o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o kupovini gradskog građevinskog zemljišta radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.
Usvajanjem više rješenja iz nadležnosi Komisije za imenovanje zaključena je 17. redovna sjednica SO.
Sjednici je prisustvovao i poslanik u NSRS Darko Banjac.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi