V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.04.2014. - Opština postupak stambenog zbrinjavanja boračkih porodica privodi kraju
U opštini Kozarska Dubica započet je proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za još dvije boračke porodice, čime se postupak stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u ovoj opštini privodi kraju.
U cilju rješavanja ovog pitanja Skupština opštine Kozarska Dubica donijela je na proteklom zasjedanju odluku o kupovini gradskog građevinskog zemljišta za dva individulana stambena objekta.
„Ovo je jedna u nizu aktivnosti, koje opština Kozarska Dubica sprovodi, u kontinuitetu, od prošle godine kako bi korisnici prava stambenog zbrinjavanja postali i vlasnici objekata u kojima žive. Ovi objekti su u proteklom periodu postavljeni na građevinskim parcelama u ulici Majora Milana Tepića čiji vlasnik nije bila opština”, rekao je Vladislav Stevanović načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i dodao da je za kompletno rješavanje pitanja stambenog zbrinjavanja za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u ovoj opštini preostalo da se rješe još dva slučaja u naselju Morava što se očekuje u maju tekuće godine.
On je podsjetio da su u Kozarskoj Dubici ovim programom obuhvaćene 43 porodice, a od kojih je 20 smješteno u tri stambene zgrade, a 23 u individualne objekte.
Stevanović je naglasio da je Kozarska Dubica među prvima u Republici Srpskoj počela aktivnosti po pitanju ove problematike, te da će biti među prvima koja će ukompletirati proces.
“Ove porodice se ubrajaju u prioritetne kategorije društva i mi im nastojimo u što kraćem periodu omogućiti uslove da postanu vlasnici nad stambenim objektima”, rekao je Stevanović.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi