V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.04.2014. - Sastanak rukovodstva opštine sa ministrom Čubrilovićem
Rukovodstvo opštine Kozarska Dubica razgovaralo je danas u kabinetu načelnika sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o problemu kategorizacije graničnog prelaza Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica i o putnoj mreži ove lokalne zajednice.
"Ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju jedan ulaz u grad je zatvoren, imamo most koji ničemu ne služi što stvara određene saobraćajne probleme na drugom graničnom prelazu i u gradu, a privreda opštine Kozarska Dubica trpi razne vrste šteta", rekao je Zlojutro i podsjetio da je lokalna zajednica pred nadležnim institucijama BiH pokrenula inicijativu da se ovom graničnom prelazu koji je od sredine prošle godine kategorizovan kao stalni granični prelaz za pogranični promet, vrati status međunarodnog graničnog prelaza.
On je istakao da će opština Kozarska Dubica i Ministarstvo sabraćaja i veza Republike Srpske zajednički istrajati u nastojanju da se taj problem što hitnije riješi.
Zlojutro je potvrdio da su u razgovoru sa ministrom Čubrilovićem locirani najveći problemi na magistralnim putevima na području opštine Kozarska Dubica.
"Imamo obećanje da će se ove godine raditi u ulici Kralja Petra I Oslobodioca, poznatijom kao tranzit, čija sanacija je u nadležnosti preduzeća "Putevi Republke Srpske"", precizirao je Zlojutro.
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je očekivanje da će nadležne institucije BiH i Hrvatske na pozitivan način odgovoriti na problem u vezi sa vraćanjem statusa međunarodnog graničnog prelaza između ove dvije države u Kozarskoj Dubici.
"Nadam se da će nadležne institucije BiH i Hrvatske uvidjeti svu težinu ovog problema i da će to pozitivno riješiti. Na sve naše dopise i intervencije do sada nije bilo konkretnih aktivnosti, iako intervencije sa naše strane traju od 1. avgusta prošle godine", izjavio je Čubrilović.
On je naglasio da je problem sa graničnim prelazom u centru Kozarske Dubice trenutno najveći problem i najveća potreba stanovnika ove lokalne zajednice.
"Nadam se i očekujem da nadležne institucije reaguju na jedini ispravan način, a to je u ovom slučaju da se građanima ovaj granični prijelaz stavi na raspolaganje u potpunosti", rekao je Čubrilović nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozraska Dubica Milom Zlojutrom i njegovim saradnicima.
Govoreći o mreži lokalnih puteva na području opštine Kozarska Dubica, Čubrilović je najavio da će u toku ove godine biti izvršeni radovi na sanaciji tranzitnog prolaza kroz grad i gradskih ulica koje su u nadležnosti Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".
Ministar Čubrilović se, takođe, sastao sa rukovodstvom JP „Centar za informisanje i kulturu“, te direktoru Željku Dragičeviću uručio zahvalnicu za dobru saradnju između Ministarstva i ove medijske kuće.
Sastanku sa ministrom Čubrilovićem prisustvovao je poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Darko Banjac.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi