V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.04.2014. - Upriličen prijem za delegacije bratskih opština
U kabinetu načelnika danas je upriličen prijem za delegacije bratskih opština Bela Palanka iz Srbije i Penteli iz Grčke koje su u posjeti Kozarskoj Dubici povodom Dana opštine.
Načelnik opštine Mile Zlojutro i predsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević su u prisustvu ostalih opštinskih zvaničnika ugostiti predsjednika Skupštine opštine Bela Palanka Aleksandra Pejčića, njegove saradnike i izaslanika načelnika grčke opštine Penteli Stilianosa Antipasa.
“Ovo je svečani prijem prilikom čega smo razgovarali i o privrednoj i kulturnoj saradnji bratskih opština. Odredili smo osobu za kontakt i već 4. jula ćemo u opštini Bela Palanka imati prvi radni sastanak između nekoliko opština, radi uspostavljanja bolje privredne, kulturne i turistučke saradnje. Osim toga razgovaraćemo o pristupanju realizaciji projekata koji se finansiraju iz Evropskih fondov i o projektima iz oblasti zdravstva za šta nam bratska opština iz Grčke nudi pomoć”, rekao je Zlojutro.
Izaslanik načelnika grčke opštine Penteli Stilianos Antipas je izrazio zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje obilježavanju Dana opštine Kozarska Dubica.
“Razgovarali smo o mnogim važnim temama, koje su od interesa za sve četiri bratske opštine, Penteli iz Grčke, Bela Palanka i Jagodina iz Srbije, te Etropole iz Bugarske”, rekao je Antipas i naglasio da mu je posebno drago biti u Kozarskoj Dubici na Dan pomena na žrtve jasenovačkog logora.
“Takve žrtve su nam poznate jer smo ih i mi u Grčkoj, takođe, imali”, rekao je Antipas.
Predsjednik Skupštine opštine Bela Palanka Aleksandar Pejčić je rekao da se nada da će na sastanku koji će uslijediti u njihovoj opštini biti konkretizovani projekti s kojima bi se apliciralo za finansiranje kod Evropske unije.
Prijemu je, takođe, prisustvovao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi