V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.04.2014. - Održana 18. redovna sjednica SO
Odbornici Skupštine opštine danas su na 18. redovnom zasjedanju jednoglasno usvojili Program socijalne zaštite za tekuću godinu, a kojim je predviđena raspodjela 1. 043 200 KM budžetskih sredstava namijenjenih za osnovna i proširena prava u oblasti socijalne zaštite.
Sredstva će biti isplaćivana posredstvom Centra za socijalni rad, a kada je riječ o osnovnim pravima najviše će biti izdvojeno za dodatak za pomoć i njegu drugog lica i to 535.000 KM, kao i za smještaj u ustanove u iznosu od 195.000 KM.
Ukupan iznos sredstava za proširena prava socijalne zaštite je 60. 000 KM, a od ovog iznosa najviše će se izdvojiti za subvenciju za nabavku narodnog hljeba i brašna u ukupnom iznosu od 19. 000 KM.
Odbornici su, takođe, usvojili prijedlog Poslovnika o radu Skupštine opštine, kojim se uređuju pravo i dužnosti odbornika, konstituisanje Skupštine opštine, kao i druga pitanja značajna za rad Skupštine, te se po prvi put uvidi mjera novčanog kažnjavanja odbornika koji na određe način remete red na sjednici.
Na ovom skupštinskom zasjedanju donesena je i odluke o dopuni odluke o lokalnim i nekategorisanim putevima.
Stupanjem na snagu ove odluke obezbijediće se dodatni priliv sredstava u opštinski budžet namijenjen održavanju putne mreže i olakšati poslovanje preduzetnicima koji pri obavljanju poslova u užem centru grada koriste teretna vozila.
Usvojena je, takođe, Odluka o prihvatanju ugovora o prenosu posjeda nekretnina, bez naknade, čime je urađena još jedana u nizu aktivnosti u okviru projekta dovođenja tehničke vode u Mjesnu zajednicu Jasenje.
Odbornici su, jednoglasno, usvojili i Informaciju o stanju grobalja na području opštine, u kojoj se navodi da na području opštine postoji 117 grobalja, od čega je aktivno 105.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi