V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.05.2014. - Intenzivni radovi na osiguravanju kriznih tačaka na nasipima
Opštinu Kozarska Dubica danas je u popodnevnim časovima posjetila ministrica uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić koja se sastala sa komandantom opštinskog Štaba Civilne zaštite i načelnikom opštine Milom Zlojutro kako bi se upoznala sa situacijom na području ove opštine.
”Kozarsku Dubicu tek očekuje vodeni talas iz pravca Kostajnice i Novog Grada. Prema sadašnjim prognozama, ne bi trebalo da bude većih problema na području ove opštine, međutim iskustva iz Novog Grada i Oštre Luke govore da je teško predvidjeti koliko će brzo voda rasti. Treba biti spreman ali isto tako nema mjesta panici”, rekla je Rešićeva.
Ona je istakla da je od strane načelnika opštine upoznata da se ovdje intenzivno radi na pojačavanj nasipa kako bi se spriječilo izlijevanje rijeka u slučaju naglog povećanja vodostaja.
“Važno je da građani slušaju što su mjere prevencije i ono što sistem propisuje.”, rekla je Rešićeva i dodala da su je nadležni u ovoj opštini informisali da su preduzete sve mjere kako bi se građani zbrinuli na toplo i sigurno u slučaju vanredne situacije.
Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant opštinskog Štaba Civilne zaštite Mile Zlojutro rekao je da ih je ministrica informisala o situaciji na terenu susjednih opština i da je ponudila svaku pomoć koju može da obezbijedi.
“Stanje na terenu je trenutno dobro ali veliki talas vode se tek očekuje. Nadamo se da će sve proći u redu i činimo sve da zaštitimo i ljude i dobra”, rekao je Zlojutro.
On je rekao da su putni pravci otvoreni prema Prijedoru i Gradišci dok je putna komunikacija Dubica-Kostajnica u prekidu zbog izlijevanja rijeke Une u blizini Kostajnice.
”Mi smo na ulazu u Dubicu u blizini naselja Špilja napravili improvizovani nasip, mada postoji mogućnost da i ta putna komnikacija u večernjim časovima bude prekinuta”, rekao je Zlojutro.
Načelnik je uputio apel svim građanima da se uključe u akciju prikupljanja pomoći stanovništvu ugroženom od poplava i u prostorije Crvenog Krsta dostave higijenske i druge potrepštine.
Sastanku sa ministricom Rešić prisustvovao je i poslanik u NSRS Darko Banjac.
Ovu opštinu danas poslijepodne, takođe, je posjetio pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zoran Kovačević, koji se sastao sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom.
Krizni štab opštine Kozarska Dubica 24 sata je u pripravnosti i obilazi teren kako bi se najefikasnije intervenisalo u slučaju vanredne situacije.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi