V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

20.05.2014. - Kozarska Dubica sanira štete
Opštinski Štab Civilne zaštite sastao se i danas u kabinetu načelnika kako bi se izvršio pregled započetih aktivnosti na sanaciji štete od poplava i utvrdio plan daljih aktivnosti.
Sastanku su pored članova Štaba prisustvovali i direktori privatnih i javnih preduzeća koji su prisutne upoznali sa stanjem na putnoj mreži i klizištima, snabdijevanjem električnom energijom i vodosnabdijevanjem.
“Snabdijevanje električnom energijom uredno, uprkos potapanju pojedinih trafostanica, a današnje povremeno isključenje je zbog sanacije manjih kvarova nastalih proteklih dana. Vodosanabdijevanje je, takođe, uredno, a jučerašnja analiza je pokazala da je voda mikrobiološki ispravna. Postoji problem sa kanalizacionom mrežom koja je blokirana na putu u Špilji gdje su rađeni improvizovani nasipi i tokom dana će se izvršiti procjena šta je uzrok kako bi se izvršila sanacija”, rekao je načelnik opštine Mile Zlojutro nakon sastanka.
On je potvrdio da su iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja informisani da bi tokom dana trebalo da bude završena dezinfekcija poplavljenih objekata.
U toku dana će se, takođe, za saobraćaj osposobiti svi putni pravci u kojima se saobraćaj odvija otežano zbog velike količine oborina. Saobraćaj na putnom pravcu Kozarska Dubica-Kostajnica odvija se jednom kolovoznom trakom zbog radova koji se izvode na čišćenju puta i uklanjanju improvizovanih nasipa.
“Osim ovih radova izvršiće se uklanjanje vreća i pranje gradskog keja”, rekao je Zlojutro i dodao da nadležne očekuje još mnogo posla da se određeni dijelovi opštine dovedu u potpino bezbjedno i funkcionalno stanje.
Načelnik je još jednom naglasio da je Kozarska Dubica od poplave odbranjena zahvaljujući angažmanu velikog broja ljudi.
“Ja bih se zahvalio svojim sugrađanima, članovima opštinskog Štaba Civilne zaštite, privatnim i javnim preduzećima i ustanovama koji su nadljudskim naporima učestvovali u odbrani grada od prirodne katastrofe. Mislim da su svi dali svoj maksimum i zbog toga Kozarska Dubica nije potopljena”, rekao je Zlojutro i istakao posebnu zahvalnost stotinama mladih ljudi koji su na prvi poziv iz svih krajeva opštine došli i 24 sata bez prestanka sprječavali plavljenje opštine.
Načelnik je ponovo apelovao da građani i organizacije pomoć za ugroženo stanovnišvo predaju u prostorije opštinskog Crvenog krsta kako bi se distribucija izvršila prvobitno na najugroženija mjesta i na što organizovaniji način sa što manjim troškovima transporta.
Prva distribucija veće količine pomoći prikupljene u Crvenom krstu na najugroženija područja Republike Srpske izvršiće se u četvrtak.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi