V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.05.2014. - Ispaljeno 12 protivgradnih raketa
U Kozarskoj Dubici juče je dejstvovano sa šest protivgradnih stanica i ispaljeno 12 raketa kako bi se kontrolisali gradonosni procesi i izbjegle veće štete na poljoprivrednim usjevima, potvrđeno je u Odjeljenju za poljoprivredu.
"Prvi potencijalno opasni oblaci su se javili u prijepodnevnim časovima na teritoriji opštine Kozarska Dubica, a nakon toga razvijali su se postepeno od Banjaluke prema istoku. U drugom dijelu dana ponovo su jačali oblaci iznad zapadnog dijela Republike Srpske", navedeno je u saopštenju iz Javnog preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske" iz Gradiške.
Osim toga, na području opštine Kozarska Dubica zabilježeni su jači procesi sa olujnim vjetrom, ekstremnim količinama kiše i pojavom grada.
“Zbog nevremena koje je Kozarsku Dubicu zahvatilo u petak i juče poslijepodne štete od grada su registrovane u šest sela”, rečeno je u Odjeljenju za poljoprivredu.
Iz budžeta opštine Kozarska Dubica u 2014. godini izdvojeno je 30. 000 KM za finansiranje protivgradne zaštite na području opštine.
Riječ je o redovnom finansiranju na godišnjem nivou, a opština Kozarska Dubica ima 10 protivgradnih stanica koje su od izuzetnog značaja za održavanje voćarske i sveukupno poljoprivredne proizvodnje.
U 2013. godini sa protivgradne mreže iz Kozaske Dubice dejstvovano je pet puta i nije bilo pričinjene štete na poljoprivrednim usjevima.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi