V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.06.2014. - “Gastro dan 2014” okupio 17 izlagača
Turističko-privredna manifestacija "Gastro dan 2014", na kojoj je predstavljeno 17 izlagača, upriličena je danas u Kozarskoj Dubici peti put za redom.
Manifestaciju je u prisustvu direktora Turističke organizacije grada Banja Luka Ostoje Barašina i opštinskih funkcionera otvorio načelnik opštine Mile Zlojutro.
”Ovo je prilika da dubički ugostitelji i udruženja pokažu turističku ponudu naše opštine. Zadovoljni smo brojem izlagača i posjećenošću, a iz priloženog se vidi da su Dubičani dobri domaćini koji umiju spremati dobru hranu i pića”, rekao je načelnik Zlojutro i dodao da se u ovu opštinu vraća tradicija proizvodnje vina koja je bila ugašena duži niz godina.
Prema njegovim riječima ova opština ima nekoliko kvalitetnih proizvođača vina i da to otvara mogućnost da za par godina zaživi posebna manifestacija na kojoj će biti predstavljena ponuda proizvođača pića sa područja opštine.
Veliki broj Dubičana je danas uživao u degustaciji raznih jela i pića koje su predstavili ugostitelji sa područja opštine, te u prigodnom programu kulturno-umjetničkih društava i nastupu mališana Dječijeg vrtića “Pčelica”.
Direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur potvrdila je da se 14 izlagača predstavilo gastro ponudom, dok su tri izlagača u okviru manifestacije izložili suvenire i druge ručne radove.
Manifestaciji je, takođe, prisustvovao poslanik u NSRS Darko Banjac koji je obišao izlagače i ovom prilikom naglasio da Kozarska Dubica ima kvalitetnu turističko-privrednu ponudu i potencijal za razvoj. On je pohvalio ljude koji u svojim domaćinstvima njeguju tradiciju i tradicionalni način proizvodnje hrane.
Prema ocjeni tročlanog žirija iz Opštinske uprave na petom “Gastro danu” štand Lovačkog udruženja “Jelen” trećeplasirani je u izboru najljepše prezentacije, drugo mjesto pripalo je Privrednom gazdinstvu “Drobnjak”, dok je prvo mjesto pripalo pekari Marić.
Ovim učesnicima uručene su novčane nagrade.
Tokom manifestacije organizovana je akcija “Pomoć nastradalim u poplavama” radi prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda, a svoj prilog akciji dali su izlagači kao i ostali učesnici na manifestaciji.
Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine, pokrovitelj opština Kozarska Dubica, a otvaranjem "Gastro dana" zvanično je počelo "Dubičko ljeto 2014", koje objedinjuje niz kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi