V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

22.07.2014. - Počelo čišćenje obodnih kanala u cilju zaštite od poplava
U okviru realizacije programa "Hitne mjere sanacije i rekonstrukcije objekata zaštite od poplava u Republici Srpskoj", koji u iznosu od oko 55 miliona eura finansira Evropska investiciona banka, u Kozarskoj Dubici počelo je čišćenje gornjeg i donjeg obodnog kanala i druge aktivnosti u cilju zaštite od poplava.
Tim povodom u Kozarskoj Dubici danas je boravio direktor Javnog preduzeća "Vode Srpske" Dragan Anđelić, koji je razgovarao sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom i njegovom saradnicima.
Zlojutro je potvrdio da je tema sastanka bila realizacija projekata sanacije vodozaštitnih objekata u Kozarskoj Dubici, obuhvaćenih programom koji finansira Evropska investiciona banka, te dinamika daljih aktivnosti na realizaciji tog programa.
"Pored čišćenja obodnih kanala, hitne mjere sanacije i rekonstrukcije objekata zaštite od poplava u Kozarskoj Dubici obuhvataju i sanaciju dijela savskog nasipa, kao i rekonstrukciju crpnih stanica Glavinac 1 i 2, kako bi se od poplava zaštitilo područje dubičke ravni i bilo omogućeno pravovremeno crpljenje površinskih voda, koje godinama plave poljoprivredne površine u tom području", precizirao je Zlojutro.
Zlojutro je dodao da je na sastanku sa direktorom preduzeća "Vode Srpske" Draganom Anđelićem postignut posebno značajan dogovor u vezi sa sanacijom objekata zaštite od poplava u gradskom području opštine, koje je u majskom talasu poplava bilo ugroženo neuobičajeno visokim vodostajem rijeke Une.
"Usaglasili smo se da je od izuzetne važnosti da se u okviru Programa "Hitne mjere sanacije i rekonstrukcije objekata zaštite od poplava u Republici Srpskoj" izvrši i sanacija kejskog zida i nasipa u vodotoku rijeke Une od kanala rječice Binjačke do izlaza iz grada, iako ovaj projekat nije bio prvobitno planiran", izjavio je Zlojutro.
Opština Kozarska Dubica preuzela je obavezu da finansira izradu projektne dokumentacije za sanaciju vodozaštitnih objekata u gradu, dok će rukovodstvo preduzeća "Vode Srpske" nastojati da se finasiranje tog projekta izvrši iz sredstava Evropske investicione banke, kao i drugih izvora.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA