V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.07.2014. - “Smotra folklora 2014”
Tradicionalna “Smotra folklora” u Kozarskoj Dubici koja je sinoć upriličena na Sportskom centru, okupila je 10 kulturno umjetničkih društava iz zemlje i inostranstva.
Međunarodna “Smotra folklore” se organizuje deveti put u ovoj opštini u okviru manifestacije “Dubičko ljeto”, a ovogodišnji učesnici bili su Folklorni ansambl “Remesiana” iz Bele Palanke i Akademsko društvo za proučavanje i čuvanje kulturnog stvaralaštva Novi Beograd iz Srbje, Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Prosvjeta“ pododbori Garešnica i Petrinja iz Hrvatske, te kulturno umjetnička društva “Mirkovo kolo” iz Vrbaške, “Omarska” i domaća kulturno umjetnička društva “Mladost” iz Međeđe, “Knešpolje” iz Knežice, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”, te domaćin Folklorna sekcija “Una”. Program je kao i svake godine počeo svečanim defileo, a brojna publika je uživala u dvosatnom programu koji su učesnici pripremili.
“Zadovoljstvo je večeras biti domaćin u Kozarskoj Dubici, pogotovo jer ova manifestacija iz godine u godinu ima sve veći broj posjetilaca i učesnika u programu. Krug prijatelja našeg grada se širi i ovom prilikom ću javno da se zahvalim svim gostima, posebno prijateljima iz Srbije i Hrvatske”, rekao je Mile Zlojutro načelnik opštine nakon što je otvorio manifestaciju i dodao da se nada da će gosti ponijeti lijepe utiske iz ove opštine.
Željko Dragičević direktor JP “Centar za informisanje i kulturu” opštine Kozarska Dubica je rekao da je organizatoru veliko zadovoljstvo što manifestacija svake godine okuplja sve veći broj učesnika i izrazio nadanje da će ova tradicija koja ima za cilj očuvanje od zaborava srpsku narodnu igru i pjesmu živjeti još mnogo godina.
Pored brojne publike na manifestaciji su prisustvovali poslanik u NSRS Darko Banjac i delegat u Vijeću naroda RS Perica Bundalo.
Nakon programa načelnik opštine Mile Zlojutro učesnicima je uručio zahvalnice i poklone.
Organizator manifestacije je Javno preduzeće „Centar za informisanje i kulturu“, a pokrovitelj opština Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi