V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.08.2014. - Ognjen Tadić posjetio Kozarsku Dubicu
Kandidat Srpske demokratske stranke za predsednika Republike Srpske na oktobarskim izborima i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić sastao se danas sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica i obišao područja uz rijeku Unu na kojima je tokom majskih i poslednjih poplava prijetilo izlivanje rijeke iz korirta i ugrožavanje gradskog područja.
“Ono što je uradila opštinska vlast u Kozardskoj Dubici, pružajući adekvatan otpor talasu vode koji je u maju prijetio da ugrozi grad, kao i organizacija građana uz rukovođenje načelnikom Zlojutrom jasno govori o tome da svi građani solidarnim radom mogu da učine najviše za svoju lokalnu zajednicu i da taj rad treba da bude orjentir kako da postupamo u Republici Srpskoj kad su u pitanju njeni problemi”, rekao je Tadić.
On je dodao da, takođe, vraćanje dugova koje je aktuelna vlast u Kozarskoj Dubici naslijedila od bivše vlasti kao i saniranje drugih problema govori da su ovim građanima trebale promjene. “Uvijek kada postoje problemi i ljudi koji nisu u stanju da to riješe trebaju uslijediti promjene. Načelniku ove opštine nije ni malo lako raditi poslije njegovog prethodnika i ove promjene u Kozarskoj Dubici nisu bile radi političara nego radi građana”, rekao je Tadić.
Načelnik opštine Mile Zlojutro rekao je da se u Kozarskoj Dubici još uvijek procjenjuju štete od poslednjih bujičnih voda, te da se očekuje da taj posao bude završen do kraja nedjelje.
”Štete su značajno veće od onih koje su se desile u maju. Imali smo 150 objekata pod vodom i ogromne štete na infrastrukturi. Moram reći da u ovoj državi infrastruktura nikoga ne interesuje i da su opštine ostale bez novca odavno. Mi radimo onoliko koliko možemo i uz učešće građana saniramo mjesta na kojima se zaista ne može prići imanjima”, rekao je Zlojutro.
On je podsjetio da je Dubica u majskim poplavama od katastrofalnih šteta, koje su mogle biti poput onih u Šamcu, odbranjena nadljudskim naporima svih građana i pravovremenom reakcijom nadležnih.
“Mi nove vremenske nepogode ne smijemo čekati skrštenih ruku. Nažalost nemamo novac. Podsjećam, radi donošenjem novog Pravilnika o raspodjeli sredstava od PDV-a Dubica je ostala u ovoj godini bez milion maraka, protekle godine bez pola miliona i ako ne dođe do promjene sledeće godine ćemo ostati bez milion i 500 hiljada maraka. Da imamo taj novac nama pomoć ne bi trebala i ne bismo čekali Vodoprivredno preduzeće za sanaciju kriznih tačaka”, rekao je Zlojutro i podsjetio da opština ima obećanje resornog ministarstva da će biti osigurano 400 hiljada maraka za sanaciju kriznih tačaka na potpornim zidovima uz rijeku Unu.
Delegat Tadić je u pratnji opštinskih zvaničnika danas obišao preduzeće "Nova mehanika", sastao se sa poljoprivrednim proizvođačima opštine i predsjednikom i članovima Opštinske boračke organizacije.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi