V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.08.2014. - "Veče ojkače na Moštanici" okupilo brojne građane
Više hiljada stanovnika Potkozarja, Kozarske Dubice i drugih opština i dijaspore okupilo se na tradicionalnom narodnom zboru kod manastira Moštanca u Kozarskoj Dubici, gdje je održana revijalna manifestacija "Veče ojkače Moštanica 2014".
U okviru manifestacije, koja osamnaestu godinu okuplja ljubitelje i poštovaoce izvorne narodne pjesme Kozare i Potkozarja, nastupilo je sinoć 19 ženskih i muških ojkačkih grupa, a manifestaciju je otvorio načelnik opštine Mile Zlojutro.
Zlojutro je istakao značaj očuvanja tradicije i kulture srpskog naroda.
"Ovaj mali dio tradicije srpskog naroda nastojimo i na ovaj način očuvati. Bitno je očuvati tradiciju i kulturu našeg naroda. Narod kojem uništite tradiciju i kulturu prestaje da postoji. Ovo je mali dopinos očuvanju srpskog naroda, a time i Republike Srpske", rekao je Zlojutro novinarima.
On je naveo da je "Veče ojkače" nastalo iz naroda, jer se u Potkozarju "ojkača pjevala i puno prije manifestacije, razglasa i bine", te dodao da je opština Kozarska Dubica kao organizator manifestacije, prije osamnaest godine nastavila tu tradiciju.
Ovogodišnja organizacija manifestacije pripala je Javnom preduzeću “Centar za informisanje i kulturu”, a finansijsku podršku osigurala je opština Kozarska Dubica i na osnovu projekta za podršku kulturnim manifestacijama Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Zahvalnice učesnicima uručio je direktor JP “Centar za informisanje i kulturu” Željko Dragičević i šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti u opštini Kozarska Dubica Goran Dragaš.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi