V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.08.2014. - Predstavljen projekat “Bezbjedna zajednica”
Projekat "Bezbjedna zajednica", čiji je cilj unapređenje saradnje između vojne i lokalne policije, te približavanje vojnoj i lokalnoj policiji i građanima uloge NATO-a u BiH predstavljen je danas u Kozarskoj Dubici.
Zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo Ole Asbjorn Fauske prvobitno se sastao sa zamjenikom Policijske stanice Kozarska Dubica Milankom Rajčevićem u zgradi policije, prilikom čega je rekao da je oblast zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama sada aktuelna u BiH, ali da je ovaj projekat započeo iz drugih razloga i nekoliko mjeseci prije nego što su poplave pogodile BiH.
On je naveo da je jedan od ciljeva ovog projekta predstavljanje lokalnom stanovništvu mogućnosti i kapaciteta Oružanih snaga BiH koji se mogu staviti na raspolaganje lokalnim vlastima u vanrednim situacijama.
Prestavnici NATO-a i Oružanih snaga BiH danas su, takođe, u prostorijama Skupštine opštine govorili o ovom projektu.
Sastanku su pored opštinskog rukovodstva prisustvovali predstavnici javnih i školskih ustanova, organizacija, vjerskih i mjesnih zajednica, Profesionalne vatrogasne jedinice i Policijske stanice.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro je rekao da je tema bila saradnja vojnih i civilnih vlasti i policije u vanrednim situacijama.
“Ovo je jako bitna tema u današnje vrijeme na ovim prostorima. Razmijenili smo mišljenja, a ljudi iz NATO-a su nam prenijeli iskustva iz svojih zemalja.
Neke stvari ćemo moći, na osnovu tih iskustava, popraviti kod nas ali, nažalost, mnogo toga nije primjenjivo za naše uslove i zbog same veličine Oružanih snaga posebno u našem okruženju”, rekao je Zlojutro.
On je naglasio da će opština Kozarska Dubica u narednom preriodu pokušati stupiti u kontakt sa Inžinjerijskim jedinicama koje djeluju u BiH radi otklanjanja šteta na klizištima za koje opština nema novac ni opremu.
Projekat "Bezbjedna zajednica" sufinansira norveška Ambasada u BiH, a realizuje NATO štab Sarajevo.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi