V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.09.2014. - Vodostaji rijeka u stagnaciji
Vodostaji rijeka Une i Save su u stagnaciji i na području opštine Kozarska Dubica trenutno ne postoji opasnost od poplava, potvrdio je to Mile Zlojutro komandant štaba za vanredne situacije nakon što je sa šefom Odsjeka Civilne zaštite obišao područja uz rijeke.
Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je jutros, na osnovu glavnog operativnog plana, redovne mjere zaštite od poplava, jer je vodostaj rijeke Une dostigao visinu od 380 centimetara, kada se proglašavaju ove mjere.
“Situacija na terenu je povoljna. Obišao sam nasipe na rijeci Uni i postoji samo jedna kritična tačka u Ćuklincu, na mjestu gdje se izvode radovi na sanaciji propusta”, rekao je Zlojutro.
On je podsjetio da je Javnoj ustanovi “Vode Srpske” u ranijem periodu od strane opštine upućeno više zahtjeva za sanaciju ovog dijela nasipa.
“Naime, poslije niza zahtjeva, prije skoro dva mjeseca, ova ustanova je pristupila sanaciji propusta koji je propuštao vodu i plavio velike površine poljoprivrednog zemljišta. Nažalost, ti radovi su trebali biti završeni prije par nedjelja, međutim nisu. Sada je voda došla do dijela gdje faktički nema nasipa, ali izvođač radova je na terenu i mogu reći da na području dubičke ravni nema opasnosti od poplava od strane rijeke Une”, rekao je Zlojutro i dodao da je Sava u koritu, te da je Una samo djelimično došla do nasipa.
Prema njegovim riječima stanje rječica je, takođe, uredno.
”Obišao sam donji i gornji obodni kanal i oni su u svojim tokovima. Stanje redovnih mjera odbrane od poplava se proglašava kada nivo Une pređe 380 centimetra ali to ne podrazumijeva stanje za uzbunu osim da se izvrše pripreme u slučaju daljeg rasta rijeke. Rijeke stagniraju, ima prostora i za dalji rast vodostaja, tako da možemo reći da smo bezbjedni”, rekao je Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi