V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.09.2014. - Budžetski prihodi i dalje u opadanju
Prihodi budžeta opštine Kozarska Dubica u prvih osam mjeseci ove godine ostvareni su u iznosu od oko 5.700.000 KM i u odnosu na plan i dalje su u opadanju – potvrdio je zamjenik načelika opštine Kozarska Dubica Ljubomir Marjanović.
On je precizirao da Opština Kozarska Dubica, u prvih osam mjeseci ove godine, po osnovu naplate poreza za lična primanja, ostvarila prihod koji je za oko 70.000 KM manji u odnosu na plan, dok je planirani budžetski prihod od poreza na nepokretnosti manji za 100.000 KM.
Marjanović je dodao da se do kraja godine očekuje povećanje naplate poreza na nepokretnosti, obzirom da se naplata tog poreza vrši u dvije tranše, sredinom i krajem godine.
"Poseban problem u ostvarenju prihoda budžeta za 2014. godinu predstavlja prihod po osnovu poreza na dodatnu vrijednost, koji je u prvih osam mjeseci za 260.000 KM manji u odnosu na plan, a očekujemo i dalji pad prihoda po tom osnovu obzirom da je Opština Kozarska Dubica jedna od opština kojoj je odlukom Vlade Republike Srpske smanjen koeficijent za raspodjelu sredstava od PDV-a", izjavio je Marjanović.
On je naveo da je, i pored smanjenja prihoda u budžetu opštine, lokalna zajednica do sada održala redovnost isplate stipendija, socijalnih pomoći, sredstava za stimulisanje nataliteta, pomoći koja se iplaćuje porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, sportskim kolektivima i drugim prioritetnim organizacijama, ali da će dalje smanjenje prihoda neminovno dovesti u pitanje redovnost ovih isplata.
Prihod po osnovu naplate komunalne takse za isticanje firmi u budžetu Opštine Kozarska Dubica ostvaren je u iznosu od 185.000 KM od planiranih 230.000 KM, dok je za naknadu od korišćenja šuma, za prvih osam mjeseci ove godine, uplaćeno 145.000 od planiranih 300.000 KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi