V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

12.09.2014.- Mlječanica i Knežica se izlile, pa povukle
U naselju Vrioci usljed izlivanja rječice Mlječanica zaplavljeno je deset domaćinstava, ali za sada nema potrebe za evakuacijom stanovništva ni stoke, rekao je Đuro Trubarac šef Odsjeka civilne zaštite.
Tim povodom opštinu Kozarska Dubica danas su obišli savjetnik premijera Republike Srpske za vanredne situacije general Momir Zec i načelnik Područnog odjeljenja Republičke uprave civilne zaštite Banja Luka Mile Međed koji su se sastali sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom i obišli ugroženi teren.
General Zec je dao obećanje da će se u što hitnijem roku uz konsultaciju struke obaviti regulacija korita Mlječanice na ušću u Unu i time riješiti učestali problem izlivanja na ovom mjestu.
Rijeka Knežica se, jutros, takođe, izlila u naseljenom mjestu Knežica i poplavila poljoprivredno zemljište, a iz 15 kuća koje su noćas bile poplavljene, voda se povukla i sada su zaplavljene.
“Mlječanica i Knežica su trenutno u opadanju, a Una i dalje raste, intenzitetom od tri centimetra na sat i vodostaj iznosi 371 centimetra, dok je vodostaj Save 796 centimetra. Redovne mjere zaštite od poplava se proglašavaju kada ove rijeke dostignu vodostaj od 380, odnosno 800 centimetara i za sada opasnosti od izlivanja nema”, rekao je Trubarac.
On je naglasio da dalje prognoze zavise od hidrometerološke situacije u širem regionu i da se ne očekuje da će doći do ugrožavanja grada.
“Štab za vanredne situacije je u pripravnosti, obilazi se teren i preduzete su sve preventivne mjere da se reaguje u slučaju opasnosti od poplava”, rekao je Trubarac.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi