V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.09.2014.- NAJAVA:U četvrtak obilježavanje 19 godina od hrvatske agresije
Svetom liturgijom i pomenom poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Kozarskoj Dubici će u četvrtak, 18. septembra, biti obilježeno 19 godina od odbrane opštine od hrvatske agresije u septembru 1995. godine.
Sveta liturgija i pomen poginulim i nastradalim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske biće služena u Spomen-hramu Sveta Petka u Kozarskoj Dubici 18. septembra u 09.00 časova.
Prema programu, koji je utvrdio Organizacioni odbor na čijem čelu je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, komemorativni skup kod Spomen-krsta na obali rijeke Une počeće u 10.00 časova, služenjem pomena stradalim vojnicima i civilima.
Planirano je da se na komemoraciji kod Spomen-krsta prisutnima obrate predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, predsjednik opštinske Boračke organizacije Dragoljub Ćibić, načelnik opštine Mile Zlojutro i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac.
Dan kasnije, 19. septembra, biće položeno cvijeće kod Topole užasa u Donjoj Gradini na obilježju mjesta pogibije policajca Zorana Bulića.
U okviru "Septembarskih dana odbrane" u Kozarskoj Dubici će 21. septembra biti obilježen Dan 11. dubičke brigade.
U opštini Kozarska Dubica su u samo dva dana trajanja hrvatske agresije od dejstva napadačke artiljerije i u neposrednim borbama na području grada poginule 44 osobe, odnosno 32 pripadnika dubičke brigade Vojske Republike Srpske i 12 civila, koji su se zatekli na putu uz rijeku Unu.
Hrvatske vojne snage uspjele su u noći između 17. i 18. septembra 1995. godine na dva mjesta da pređu rijeku Unu - kod Novog Grada i Kozarske Dubice, i probiju graničnu liniju odbrane.
Za zločine hrvatske vojske počinjene tokom agresije na području zapadnokrajiških opština Republike Srpske do danas niko nije odgovarao, uprkos tome što su prvi izvještaji o počinjenim ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva nadležnim institucijama podneseni još 1996. godine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi