V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.09.2014.- Poslovna zona “Lipova Greda” prezentovana na Investicionoj konferenciji
Opština Kozarska Dubica učestvovala je danas u Čelincu na Investicionoj konferenciji pod nazivom "Mi nudimo projekte i ideje za investiranje u Republici Srpskoj".
Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Pero Karan prezentovao je Poslovnu zonu naše opštine kao najperspektivniju u BiH.
”Ova poslovna zona je najperspektivnija u BiH zbog geografkog položaja, blizine Graničnog prelaza i povlastica koje lokalna vlast pruža investitorima”, rekao je Karan.
On je podsjetio da je strateško opredjeljenje Kozarske Dubice da radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, uslova za provođenje investicionih projekata i ulazak investitora ili partnera u poslovnu zonu ili za provođenje postojećih investicionih projekata.
”U svrhu toga skratili smo i pojednostavili procedure, smanjili takse, porez na imovinu, cijene zemljišta u poslovnim zonama i do 99 odsto, te donijeli niz odluka o subvencijama i podsticajima za investiture”, rekao je Karan.
Poslovna zona je izgrađena na površini od 69 hektar i podjeljena je u dvije sekcije.
“Prva sekcija je ukupne površine 21 ha i u njoj je urađena kompletna infrastruktura kao i regulacioni plan. Druga sekcija će se raditi kad se pojavi potreba za tim, odnosno kad se popuni kapacitet prvog djela”, podsjetio je Karan.
Investicione projekte predstavili su, takođe, gradovi Banjaluka i Prijedor, te opštine Kotor-Varoš, Prnjavor, Gradiška, Novi Grad, Mrkonjić Grad, Šipovo, Laktaši, Kostajnica i Čelinac. Generalni pokrovitelj konferencije je Privredna komora Srpske.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi