V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.09.2014. - Upriličena manifestacija “Voće fest 2014”
Privredno-turistička manifestacija “Voće fest” u Kozarskoj Dubici, koja je danas upriličena na gradskom trgu, okupila je 30 izlagača voća i voćnih proizvoda iz ove i susjednih opština.
Među proizvođačima voća bila je i Voćarska zadruga ove opštine sa svojih 12 izlagača, a izložbeni štand imali su i učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" i Udruženje građana "Dar" koje je izložilo suvenire.
Manifestaciju je otvorio Mile Zlojutro načelnik opštine, koji je zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Nebojšom Milovčevićem obišao štandove i pozdravio izlagače.
“Zadovoljstvo mi je biti ovdje zbog velikog broja izlagča i atmosfere na manifestaciji, posebno kada znamo kakva je ova godina za poljoprivredu uopšte pa i za voćarstvo. Znamo da su prevelike količine kiše pale i da je led na nekoliko područja uništio voćnjake na području naše opštine i kad tome dodamo tradicionalnu nebrigu države o poljoprivredi ovim ljudima je stvarno za čestitati. Kapa dolje za ono što uspijevju uraditi u ovako teškim uslovima”, izjavio je Zlojutro.
Milan Vidović vlasnik plantaže lješnjaka i vinarije “Vidović” kaže da je ova godina ekstremna po pitanju uslova za uzgoj voća ali da je ipak uspio sačuvati određene količine roda.
”Mladi bi uz bolju organizaciju mogli živjeti od voćarstva”, rekao je Vidović govoreći o bavljenju voćarstvom i doado da se na ovu manifestaciju se odazivam svake godine.
Pored voćara svoj izložbeni štand imali su učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" i Udruženje građana "dar" koje je izložilo suvenire.
Manifestaciju je pored brojnih građana posjetio i s prisutnima se družio poslanik u NSRS Darko Banjac.
Svim izlagačima nakon manifestacije su uručene zahvalnice i pokloni, a prisutni su mogli uživati i u umjetničkom programu prilikom čega su nastupili Kulturno umjetničko društvo “Mladost”, dubički tamburaši i mališani Dječijeg vrtića “Pčelica”.
Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica u saradnji sa Odjeljenjem za poljoprivredu, pokrovitelj opština, a medijski pokrovitelj Centar za informisanje i kulturu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi