V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.10.2014. - “Start up” kancelarija za pružanje stručne pomoći privrednicima
Lokalna agencija za razvoj opštine Kozarska Dubica potpisala je ugovor sa Agencijom za razvoj preduzeća “Eda” iz Banjaluke o sufinansiranju projekta “Start up” kancelarija čija vrijednost iznosi 20. 000 KM.
Sredstva za opremanje ove kancelarije, koja će služiti za pružanje stručne pomoći svim preduzetnicima koji započinju, a i onima koji se nalaze u krizi poslovanja obezbijeđena su iz sredstava razvojnog fonda projekta “Credo Krajina”. Finasijer je Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a projekat implementira “Eda” iz Banjaluke u saradnji sa Udruženjem za razvoj “NERDA” iz Tuzle.
“Kancelarija će se u Kozarskoj Dubici nalaziti u zgradi Policijske stanice. Implementacija će trajati šest mjeseci, a namjera nam je da s ovim projektom nastavimo i u budućnosti. Pružaćemo obuke privrednicima za kvalitetniji pristup poslovanju, organizovati seminare o temama koje obuhvataju problematiku s kojom se preduzetnici susreću. Angažovaćemo i volontere pripravnike kojima će to biti dodatni vid obuke u okviru njihovog volonterskog staža gdje bi na praktičnim primjerima u realnoj ekonomiji učili kako započeti vlastiti posao”, rekao je Danijel Marjanović direktor Lokalne agencije za razvoj koja je osmislila i provodiće projekat “Start up” kancelarija.
On je podsjetio da Agencija, pored redovnih poslova sa javnim i privatnim sektorom, i dalje radi na promociji Kozarske Dubice u Evropi i šire.
“U narednih 15 dana imamo zakazan sastanak sa dva zainteresovana investitora u opštinu Kozarska Dubica. Jedan je iz oblasti poljoprivrede, a drugi iz oblasti proizvodnje periferne računarske opreme. Osim toga u toku je realizacija procedure za otvaranje preduzeća, koju je pokrenuo investitor iz Italije čije područje djelovanja će biti voćarstvo”, rekao je Marjanović.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi