V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.10.2014. - Prihodi od PDV-a u septembru za 100.000 KM manji u odnosu na plan
U budžetu Opštine Kozarska Dubica bilježi se dalji pad prihoda po osnovu PDV-a, koji je u mjesecu septembru za gotovo 100.000 KM manji u odnosu na plan – izjavio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Ljubomir Marjanović.
On je dodao da je nelogično da na nivou BiH i Republike Srpske rastu prihodi od PDV-a, dok se lokalne zajednice, uključujući i Kozarsku Dubici, suočavaju sa drastičnim padom prihoda po tom osnovu.
"Posljedica je to smanjenja koeficijenta za raspodjelu sredstava od PDV-a, koji utvrđuje Vlada Republike Srpske, ali je činjenica da se najveći pad prihoda po toj osnovi događa kvartalno, u trećem, šestom i devetom mjesecu, kada dospijavaju tranše za naplatu inostranih kredita Republike Srpske", izjavio je Marjanović.
On je naveo da se do kraja godine očekuje povećanje prihoda budžeta po osnovu naplate poreza na nepokretnosti i taksa za isticanje firmi i nalasio da je Opština Kozarska Dubica preduzela dodatne aktivnosti usmjerene ka poboljšanju naplate budžetskih prihoda za koje je nadležna.
"Uprkos konstantnom padu prihoda u prvih devet mjeseci ove godine, za sada smo održali redovnost isplate stipendija, socijalnih pomoći, sredstava za stimulisanje nataliteta, pomoći koja se isplaćuje porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, sportskim kolektivima i drugim prioritetnim organizacijama", izjavio je Marjanović.
Prema podacima Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta Opštine Kozarska Dubica, prihod po osnovu PDV-a u prošlom mjesecu iznosio je 386.292 KM, a planiran je, prema preporukama Ministarstva finansija Republike Srpske, u iznosu od 485.000 KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi