V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.10.2014. - Dom zdravlja dobio 4 moderna električna kreveta
Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ u Kozarskoj Dubici dobio je danas četiri moderna dijagnostička električna kreveta čija je vrijednost sedam i po hiljada evra.
Ova donacija švajcarskog "Karitasa" i vlada Kraljevine Lihtenštajn stigla je u Kozarsku Dubicu zahvaljujući SDS-ovim poslanicima u Narodnoj skupštini RS Darku Banjcu i Nenadu Stevandiću.
„Ovakve krevete nemaju čak ni najmodernije zdravstvene ustanove u okruženju i ovim putem zahvaljujemo ljudima koji su učestvovali u lancu dodjele ove medicinske opreme, prije svega Karitasu i njihovoj organizaciji u BiH i Švajcarskoj, a posebno poslanicima čijom urgencijom je ova oprema stigla u naš Dom zdravlja“,rekao je Radenko Reljić direktor Doma zdravlja.
On je dodao da su dva kreveta smještena u prostorije ultrazvučne dijagnostike, a dva u ordinacije Porodične medicine.
Darko Banjac SDS-ov poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske je naglasio da je ova donacija značajna za opštinu Kozarska Dubica i ovu zdravstvenu ustanovu.
„Mislim da je ovo početak jedne dobre saradnje sa Vladom Lihtenštajna i Švajcarskom koja ima određene programe donacija. Dom zdravlja ima dobar menadžment i jedna je od opremljenijih i organizovanijih zdravstvenih ustanova u RS. Dobar rad uvijek treba pohvaliti i nagraditi, a mi iz Kozarske Dubice smo tu da ostvarimo što veći broj kontakata i ličnim poznanstvima donesemo i doprinesemo ovoj lokalnoj zajednici“, rekao je Banjac.
Željko Kovačević supervizor organizacije "Karitas" u BiH je rekao da je osim u Kozarsku Dubicu 14 kreveta poslato u Doboj, a osam u Zenicu.
„Sada kada sam se uvjerio da je ova oprema u pravim rukama sigurno je da ćemo kroz svoje projekte u narednom periodu više pažnje posvećivati potrebama ove lokalne zajednice“, rekao je Kovačević.
Ovu zdravstvenu ustanovu posjetio je danas i načelnik opštine Mile Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi