V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.10.2014. - Dom zdravlja dobio 4 moderna električna kreveta
Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ u Kozarskoj Dubici dobio je danas četiri moderna dijagnostička električna kreveta čija je vrijednost sedam i po hiljada evra.
Ova donacija švajcarskog "Karitasa" i vlada Kraljevine Lihtenštajn stigla je u Kozarsku Dubicu zahvaljujući SDS-ovim poslanicima u Narodnoj skupštini RS Darku Banjcu i Nenadu Stevandiću.
„Ovakve krevete nemaju čak ni najmodernije zdravstvene ustanove u okruženju i ovim putem zahvaljujemo ljudima koji su učestvovali u lancu dodjele ove medicinske opreme, prije svega Karitasu i njihovoj organizaciji u BiH i Švajcarskoj, a posebno poslanicima čijom urgencijom je ova oprema stigla u naš Dom zdravlja“,rekao je Radenko Reljić direktor Doma zdravlja.
On je dodao da su dva kreveta smještena u prostorije ultrazvučne dijagnostike, a dva u ordinacije Porodične medicine.
Darko Banjac SDS-ov poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske je naglasio da je ova donacija značajna za opštinu Kozarska Dubica i ovu zdravstvenu ustanovu.
„Mislim da je ovo početak jedne dobre saradnje sa Vladom Lihtenštajna i Švajcarskom koja ima određene programe donacija. Dom zdravlja ima dobar menadžment i jedna je od opremljenijih i organizovanijih zdravstvenih ustanova u RS. Dobar rad uvijek treba pohvaliti i nagraditi, a mi iz Kozarske Dubice smo tu da ostvarimo što veći broj kontakata i ličnim poznanstvima donesemo i doprinesemo ovoj lokalnoj zajednici“, rekao je Banjac.
Željko Kovačević supervizor organizacije "Karitas" u BiH je rekao da je osim u Kozarsku Dubicu 14 kreveta poslato u Doboj, a osam u Zenicu.
„Sada kada sam se uvjerio da je ova oprema u pravim rukama sigurno je da ćemo kroz svoje projekte u narednom periodu više pažnje posvećivati potrebama ove lokalne zajednice“, rekao je Kovačević.
Ovu zdravstvenu ustanovu posjetio je danas i načelnik opštine Mile Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA