V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.10.2014. - Poljoprivredna oprema za sedam porodica
Njemačka nevladina organizacija "ASB" i opština Kozarska Dubica sufinansirali su projekat na osnovu koga će sedam porodica iz naše lokalne zajednice dobiti poljoprivrednu opremu za zasnivanje novog ili proširenje postojećeg privatnog biznisa.
Sredstva su obezbjeđena u okviru projekta “Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti zaposlenja”, čija je ukupna vrijednost 41.000 KM.
U kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica danas su potpisani ugovori o finansiranju odobrenih projekata, odnosno sedam poslovnih planova iz oblasti poljoprivrede.
“Potpisivanjem ugovora je priveden kraju posao koji je nastao između opštine i njemačke humanitarne organizacije “ASB”. Žrtave mina ili članovi njihovih porodica sa područja opštine Kozarska Dubica prošli su određene obuke, zadovoljili kriterijume i danas su potpisani ugovori o finansiranju sedam poslovnih oplanova iz oblasti poljoprivrede. Iznos od 33. 600 KM obezbijediće “ASB”, a opština 7. 560 KM”, rekao je načelnik opštine Mile Zlojutro.
Dubičanka Amila Bećirević čiji sin je izgubio nogu usljed eksplozije mine će zahvaljujući ovom projektu dobiti plastenik, koji će joj, kako kaže, omogućiti ostvarivanje materijalne dobiti.
“Zahvalila bih se organizaciji “ASB” i opštini Kozarska Dubica koja je podržala ovaj projekat i omogućila nam da prođemo obuku i ostvarimo svoj cilj. Svako od nas je dobio mogućnost da nešto radi jer smo dobili poljoprivrednu opremu, odnosno plastenike, sisteme za navodnjavanje i slično što će nam omogućiti da ostavarujem materijalnu dobit”, rekla je Bećirevićeva.
Zoran Petković ratni vojni invalid četvrte kategorije je rekao da za njega mnogo znači podrška kojom su mu opština i njemačka humanitarna organizacija omogućili da dobije plastenik i razvije vlastiti biznis.
Sredstva za nabavku opreme trebalo bi da budu operativna krajem tekućeg ili početkom narednog mjeseca.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi